Igor MatovičTASR
StoryEditor

13 eur za stravu v Holiday Inn? Neviem, či sú podmienky v karanténe neadekvátne, ohradil sa Matovič

10.05.2020, 12:10
Autor:
lmlm
Igor Matovič reagoval na kritiku o podmienkach v štátnej karanténe. Ombudsmanke Márii Patakyovej poslal jasný odkaz.

Premiér Igor Matovič povedal, že povinná štátna karanténa je je najefektívnejší ochranný val ľudí na Slovensku pred nákazou koronavírusom, ktorú by sme k nám doviezli zo zahraničia.

Karanténa v Holiday Inn

V relácii V Politike na TA3 tak reagoval na kritiku ohľadne podmienok v štátnych karanténnych zariadeniach. Ohradil sa voči tomu, že by všetci ľudia v karanténe mali mať zlé podmienky.

"Nemyslím si, že sú zúfalé podmienky, keď človek dostane hotelové zariadenie a neplatí ani korunu. Áno, platí 13 eur za stravovanie na deň, ktoré nastavila ešte predošlá vláda," povedal Matovič. Okrem možnosti ubytovania v hoteloch funguje aj štátne karanténne zariadenie v Gabčíkove.

Za riešením štátnej karantény si stojí a tvrdí, že vždy sa nájde niekto, kto bude nespokojný. Matovič to uviedol v reakcii na to, že pobyt v karanténe môže mať na veľa ľudí finančný dopad.

"13 eur. Je to celodenná strava. Je to adekvátne, nie je to adekvátne? Keď si ľudia platia za stravu 13 eur v hoteloch ako Holiday Inn alebo Sorea? Nech si každý urobí svoj obraz. Vždy sa nájde niekto, kto bude nespokojný," tvrdí premiér.

Zároveň však hovoril o pláne zavedenia domácej karantény. Fungovať by mala od konca budúceho týždňa. „Štátna karanténa by sa mohla uvoľniť, ak budú prichádzajúci ľudia súhlasiť, že prídu o časť slobody a budú sledovaní mobilným telefónom a budú si robiť fotografie, že dodržiavajú domácu karanténu,“ uviedol Igor Matovič. Elektronické náramky zavedené nebudú. Podľa premiéra ich je málo.

"Nech nás zažaluje"

Matovič v relácii poslal aj odkaz ombudsmanke Márie Patakyovej, ktorá kritizuje vládne opatrenia ohľadne štátnej karantény a hovorí o porušovaní ľudských práv.

"Keď má pani ombudsmanka pocit, že obmedzujeme ľudské práva, tak nech nás zažaluje," odkázal premiér. Matovič zároveň prispustil, že už tento týždeň je v hre zrušenie povinnej štátnej karantény. Nahradiť by ju mohla monitorovaná domáca karanténa.

Koronavírus a Covid - 19

01 - Modified: 2024-04-19 08:54:12 - Feat.: - Title: Obávaný vírus sa nebezpečne priblížil k človeku. Vedcov z WHO najnovší vývoj prekvapil 02 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 03 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 04 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 05:18