StoryEditor

Mihál končí na ministerstve práce. Z postu štátneho tajomníka odchádza na vlastnú žiadosť

14.04.2020, 15:44
Autor:
mahomahoTASRTASR
Jozef Mihál pôsobil ako štátny tajomník necelý mesiac.

Štátny tajomník rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny Jozef Mihál končí po necelom mesiaci vo svojej funkcii. 

Z ministerstva odchádza na vlastnú žiadosť. Podľa Denníka N končí kvôli tomu, že mal iný pohľad na fungovanie rezortu, ktorému šéfuje Milan Krajniak zo Sme rodina.

​Po novom by mal pôsobiť v poradnom tíme ministra hospodárstva Richarda Sulíka.

Minister Krajniak po utorkovom rokovaní vlády uviedol, že Mihála považuje za odborníka a vzniknutej situácie mu je ľúto.

"Spoluprácu s ním považujem a považoval som za prínosnú. Faktom je, že v niektorých veciach musí mať to posledné slovo minister. Zrejme pán Mihál dospel k názoru, že možno by v niektorých veciach rozhodol inak," uviedol Krajniak s tým, že Mihála presviedčal, aby si svoje rozhodnutie rozmyslel.

Ako v reakcii vysvetlil Mihál, ponuku stať sa štátnym tajomníkom prijal s pokorou a víziou, že z tejto pozície dokáže pre Slovákov urobiť veľa, jeho očakávania sa však v praxi nenaplnili.

"S osobou pána ministra to nesúvisí, chápem že máme odlišnú politickú orientáciu a v mnohom iný pohľad na svet, a tak je to v poriadku. Ľuďom budem každopádne pomáhať naďalej, na to nepotrebujem funkciu," dodal Mihál. Jeho formálny odchod by sa mal zrealizovať v priebehu tohto týždňa.

Mihál bol ministrom práce počas vlády Ivety Radičovej za SaS. Pred tromi rokmi od sulíkovcov odišiel a spoločne s Miroslavom Beblavým založili stranu Spolu. 

Po volebnom neúspechu sa do SaS vrátil a v novej vláde obsadil post štátneho tajomníka na ministerstve práce, ktoré patrí hnutiu Sme rodina. 

​Mihál je druhým štátnym tajomníkom v súčasnej koalícii, ktorý vo svojej funkcii skončil. Expert OĽaNO na dopravu Ján Marosz odišiel po dvoch týždňoch z ministerstva dopravy, ktoré rovnako vedie nominant Sme rodina.

V HNtelevízii si môžete pozrieť rozhovor s Jozefom Mihálom z 11. marca:

01 - Modified: 2024-04-11 14:52:23 - Feat.: - Title: Dotácia na podporu humanitárnej pomoci sa má zvýšiť na 1 500 eur 02 - Modified: 2024-04-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Ak ste ŤZP, spozornite. V roku 2026 dostanete nové preukazy, takto budú vyzerať (+ vzor) 03 - Modified: 2024-04-05 11:27:15 - Feat.: - Title: Fico sa ostro vyhranil voči SaS a PS. Tvrdí, že DPH nezvýši 04 - Modified: 2024-04-11 09:59:53 - Feat.: - Title: Vyššia motivácia zamestnať čerstvých absolventov? Podľa štátu pomôžu tieto kroky 05 - Modified: 2024-04-03 11:55:21 - Feat.: - Title: Havária na východe si vyžiadala až osem zranených. Spôsobiť ju mal šofér, ktorý viezol štátneho tajomníka s rodinou
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 06:57