StoryEditor

"Načo by nám boli opatrenia, ak by sme ich takto trestuhodne pokazili." Matovič reagoval na situáciu v Pezinku

13.04.2020, 21:38
Autor:
TASRTASRredred
V domove bolo v nedeľu na nový koronavírus pozitívne otestovaných 47 osôb.

Premiér Igor Matovič na sociálnej sieti reagoval na situáciu v Pezinku, kde v Domove sociálnych služieb sa nakazilo 42 klientov a päť zamestnancov.

​"Aký trest je podľa vás spravodlivý pre človeka, ktorý opatruje staručkých ľudí v domove sociálnych služieb a zatají, že bol napr. v Taliansku na dovolenke?" pýta sa Matovič. Nepriamo tým reagoval na fakt, že koronavírus do domova priniesol niektorý zo zamestnancov.

"Na čo by boli dobré všetky tie manévre celého Slovenska a strádanie ľudí, ak takto trestuhodne by sme si dokázali všetko pokaziť a ohroziť život tých najbezbrannejších?" napísal ďalej premiér.

Matovič neskôr svoj status doplnil o fakt, že hovoril s bratislavským županom Jurajom Drobom, ktorý podvečer mal brífing v Pezinku.

"Hovoril som županom Drobom a nateraz vylúčili v pezinskom prípade podozrenie, že nákaza pochádza od opatrovateľky. Keďže noví klienti v týchto zariadeniach sú zväčša ľudia pochádzajúci z akejsi domácej karantény, ich najväčším ohrozením sú paradoxne ľudia, ktorí sa o nich starajú - buďme, prosím, mimoriadne opatrní. Ďakujem zároveň všetkým opatrovateľom za starostlivosť, ktorú svojim klientom venujú."

V domove bolo v nedeľu na nový koronavírus pozitívne otestovaných 47 osôb. Zariadenie pre seniorov je od soboty v karanténe po tom, ako sa u jedného z klientov potvrdilo ochorenie COVID-19.

Krajčí uviedol, že aj on mal informácie o tom, že v zariadení mali klienti príznaky respiračných ochorení už pred dvoma týždňami.

"Závisí od lekára, čo ďalej robí a ako pristupuje k týmto pacientom. Nepredpokladalo sa, že by to mohlo byť ochorenie COVID-19. Pacienti boli symptomaticky liečení," podotkol minister.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba potvrdil, že situáciu preveruje. Nazdáva sa však, že riaditeľka DSS Pezinok "je kompetentná osoba na správnom mieste a konala tak, ako mala".

01 - Modified: 2024-03-29 09:28:08 - Feat.: - Title: Rekonštrukcia kúpaliska v Pezinku pokračuje podľa plánu 02 - Modified: 2024-03-16 17:31:22 - Feat.: - Title: Polícia zasahovala pri požiari dielne a rodinného domu v Pezinku 03 - Modified: 2024-03-04 09:35:22 - Feat.: - Title: Incident v dome Čaputovej. Ochranka zadržala ženu, ktorá v noci vnikla na pozemok prezidentky 04 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 05 - Modified: 2024-01-11 11:00:29 - Feat.: - Title: Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku nahlásil anonym bombu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 13:56