StoryEditor

Praktiky HZDS sú pre koalíciu problém

26.11.2007, 06:34
Autor:
SITASITA

Odmietanie zodpovednosti ĽS-HZDS za kauzu prevodu pozemkov na Slovenskom pozemkovom fonde považuje poslanec Smeru-SD Boris Zala za problém pre ďalšie fungovanie koalície. "Uvidíme, či v týchto praktikách nebudú chcieť pokračovať ďalej," povedal v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. Za neprijateľné tiež považuje, aby HZDS osočovalo ministrov a nominantov Smeru. Reagoval tak na slová odchádzajúceho ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu, ktorý v relácii spochybnil úprimnosť sociálnej politiky Smeru. "Ťažko sa robí sociálna politika, keď máte na ruke hodinky za milión korún," poznamenal Jureňa. Za jeden z dôvodov svojho odvolania považuje úspešné presadzovanie agendy HZDS v koalícii. Samostatná politika hnutia podľa Jureňu "začala liezť Smeru na nervy". Kritizoval Smer, že pri zásadných rozhodnutiach príliš sleduje verejnú mienku a podlieha náladám verejnosti.
Zala odmietol špekulovať o situácii, ktorá by nastala, ak by HZDS podporilo odvolanie predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD). Nemyslí si, že by poslanci HZDS pri hlasovaní nerešpektovali rozhodnutie snemu hnutia zotrvať vo vládnej koalícii.
Ak by skutočne došlo k rozpadu koalície, Smer nemá garancie, že silovú hru na predčasné voľby vyhrá, skonštatoval líder SMK Pál Csáky. Premiér preto cez médiá oslovuje členov HZDS a regionálne štruktúry hnutia. Zala v reakcii vylúčil, že by Smer hľadal individuálnu podporu u poslancov HZDS.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:11