TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Prokurátorka zastavila trestné stíhanie Grendela pre vyzradenie bankového tajomstva Kočnera

26.03.2020, 20:41
Autor:
TASRTASR
Trestné stíhanie bolo zastavené z dôvodu, že sa preukázalo, že Gábor Grendel skutok nespáchal.

Prokurátorka Krajskej prokuratúry v Bratislave zastavila trestné stíhanie poslanca Národnej rady Gábora Grendela, ktorý bol obvinený z vyzradenia bankového tajomstva Mariana Kočnera. Poslanec o tom informoval na sociálnej sieti.

"Obvinenie mi vtedy vzniesol vyšetrovateľ Jaroslav Barochovský pod dozorom prokurátora Bystríka Paloviča. Keď sa v médiách preflákol ich blízky vzťah ku Marianovi Kočnerovi, prípad dostali nový vyšetrovateľ a nová prokurátorka," uviedol na sociálnej sieti Grendel.

Ten uverejnil aj informáciu, že bolo trestné stíhanie zastavené z dôvodu, že sa preukázalo, že Grendel skutok nespáchal.

Grendel bol obžalovaný vo februári z ohrozovania bankového tajomstva prokurátorkou Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Udialo sa tak napriek komunikácii Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema. Z tej malo vyplynúť, že ovplyvňoval svedkyňu Martinu Ruttkayovú. Ruttkayová vypovedala v roku 2016, že jej Grendel dal ako novinárke dokumenty o bankových prevodoch Kočnera.

Cez Threemu sa mala Ruttkayová s Marianom K. radiť o výpovedi pred vyšetrovateľom a zháňala od neho svoju predchádzajúcu svedeckú výpoveď. Exsiskárovi Petrovi Tóthovi mal Marian Kočner zase napísať o obavách, že Ruttkayová povie polícii, že bola na výpoveď proti Grendelovi nahovorená. Autenticitu komunikácie potvrdil neprávoplatným rozsudkom Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

Po podaní obžaloby vo februári bola obžaloba vzatá Krajskou prokurátorkou v Bratislave späť deň pred parlamentnými voľbami. Následne toto späťvzatie zobral na vedomie sudca Okresného súdu Bratislava I.

01 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 02 - Modified: 2024-02-14 12:12:52 - Feat.: - Title: Matovičovci apelujú na prezidentku, aby nemenovala Gašpara za šéfa SIS. Ani Kováč nevymenoval Lexu, vravia 03 - Modified: 2024-01-26 16:18:01 - Feat.: - Title: Avizované zmeny pri Trestnom zákone sú len smiešne sľuby, tvrdí Grendel. Opozícia plánuje ďalšie protesty 04 - Modified: 2023-10-31 17:11:04 - Feat.: - Title: Fica zaujíma len ovládnutie polície a zníženie trestov za korupciu, tvrdí poslanec Grendel 05 - Modified: 2023-10-08 10:29:42 - Feat.: - Title: Musíme čo najskôr vymeniť Ódorovu vládu. V pondelok sa má stretnúť Fico s Pellegrinim a Dankom, tvrdí Taraba
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 00:44