Na snímke štvorica predstaviteľov politických strán sprava Richard Sulík (SaS), Igor Matovič (OĽaNO), Veronika Remišová (Za ľudí) a Boris Kollár (Sme rodina)TASR
StoryEditor

Matovič zatiaľ nedal poslancom podpísať koaličnú dohodu. Celý obsah chce zverejniť budúci týždeň

26.03.2020, 13:41
Autor:
TASRTASR
Koaliční poslanci by si mali preštudovať dohodu aj s programovými prioritami v priebehu budúceho týždňa.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) zatiaľ nedal podpísať koaličným poslancom znenie koaličnej dohody, hoci avizoval, že tak urobí tento týždeň a následne ju zverejní.

Rokovania v poslaneckých kluboch

Koaliční poslanci by si mali preštudovať dohodu aj s programovými prioritami v priebehu budúceho týždňa. Uviedol to podpredseda hnutia Sme rodina a minister práce Milan Krajniak.

"Najskôr si to preberú na poslaneckých kluboch a potom všetci poslanci potvrdia podpisom svoj súhlas s koaličnou zmluvou a s programovymi prioritami, ktoré sú podkladom pre programové vyhlásenie vlády," povedal Kraniak s tým, že o mechanizme podpísania hovorili partneri na koaličnej rade.

Matovič vo štvrtok priblížil, že podpis dohody koaličnými poslancami by chcel zorganizovať ako slávnostný akt na rovnakom mieste, kde ju podpísali koaliční lídri, teda v priestoroch Bratislavského hradu.

"Aby ju aj samotní poslanci za rovnakých podmienok mohli podpísať. Potrebujeme to iba časovo zorganizovať," dodal predseda vlády s tým, že by k tomu mohlo dôjsť budúci týždeň.

Celý obsah zverejnia budúci týždeň

Koaličnú dohodu podpísali predstavitelia OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí uplynulú sobotu (21. 3.) na Bratislavskom hrade.

"Celý obsah koaličnej zmluvy zverejníme až v priebehu týždňa, lebo sme si povedali, že urobíme niečo, čo nie je štandardom, že umožníme, aby sa každý jeden koaličný poslanec pridal a takisto parafoval túto koaličnú zmluvu," hovoril v sobotu Matovič v súvislosti s tým, ako sa rozhodli vyriešiť problematické kultúrno-etické otázky.

Matovič očakáva, že s partnermi rýchlo vytvoria aj programové vyhlásenie vlády. Svoje návrhy majú členovia vlády predložiť do 3. apríla, z nich má byť vypracovaný konečný návrh.

01 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 02 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 03 - Modified: 2024-03-12 14:47:47 - Feat.: - Title: Korčok sa pustil do koalície kvôli zmenám v RTVS: Idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice 04 - Modified: 2024-03-08 11:32:53 - Feat.: - Title: Vládna koalícia zásadne zlyháva v oblasti rovnosti a rešpektu k ženám, tvrdí PS 05 - Modified: 2024-02-28 14:50:34 - Feat.: - Title: Novela trestného zákona: Poslanci schválili, že premlčacie doby za znásilnenie sa nezmenia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:49