Reprofoto/YouTube
StoryEditor

Vaský napriek zákazu zverejňuje videá, prokuratúra zbiera podklady na ďalší postup

25.03.2020, 12:47
Autor:
TASRTASR
Rudolf Vaský zverejnil od prepustenia na svojom YouTube kanále tri videá, v ktorých sa sám objavil.

Obvinený z prečinu výtržníctva a istú dobu väzobne stíhaný Rudolf Vaský naďalej zverejňuje videá na internete napriek jednoznačnému a explicitnému zákazu Krajského súdu v Bratislave.

Krajská prokuratúra v Bratislave podľa prokurátora a jej hovorcu Mateja Izakoviča zabezpečuje nevyhnutné podklady pre ďalší procesný postup.

Bližšie informácie o procesnom postupe prokuratúra neavizovala vzhľadom na to, že by mohol byť ich účel zmarený.

Krajská prokuratúra však pripomína, že sudca uložil obvineným Rudolfovi Vaskému a Martinovi Daňovi explicitný a jednoznačný zákaz uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel, či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.

„Z čoho je možné odvodiť aj nevyhnutnosť ďalšieho procesného postupu, pričom dozorujúci prokurátor bude, ako doposiaľ, postupovať striktne v súlade so zákonom,“ uviedol Izakovič.

Vaský zverejnil minimálne tri videá 

Krajský súd prepustil Vaského a Daňa na slobodu koncom januára. Vaský zverejnil odvtedy minimálne na svojom YouTube kanále tri videá, v ktorých sa sám objavil.

Posledné video bolo zatiaľ zverejnené v utorok. Daňo sa od rozhodnutia Vaského zverejňovať videá dištancoval na sociálnej sieti.

Obvinenie z výtržníctva 

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry oboch obvinil z opakujúceho sa pokračovacieho prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách.

Voči Martinovi Daňovi bolo vznesené aj obvinenie ako voči samostatnému páchateľovi z prečinu podnecovania.

Obaja obvinení sa podľa vyšetrovateľa dopúšťali páchania takýchto skutkov verejne prostredníctvom internetu. NAKA oboch obvinených zadržala 13. decembra. Martin Daňo čelí tiež obvineniu zo spáchania daňového podvodu.

01 - Modified: 2023-08-08 14:02:53 - Feat.: - Title: Novinárka so sudkyňou na dovolenke. Ohrozuje to nezávislú žurnalistiku a justíciu? 02 - Modified: 2020-04-28 14:39:37 - Feat.: - Title: Vaský zostane definitívne vo väzbe, súd zamietol sťažnosť 03 - Modified: 2020-04-04 18:33:09 - Feat.: - Title: Vaského poslal sudca do väzby. Udať ho mal Daňo, ten to popiera 04 - Modified: 2020-01-22 14:13:40 - Feat.: - Title: Súd prepustil Daňa a Vaského. Zakázal im zverejňovať videá 05 - Modified: 2019-12-16 16:16:14 - Feat.: - Title: Sudca rozhodol o väzbe pre Daňa a Vaského
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 18:43