StoryEditor

Kamióny blokujú diaľnice pri Bratislave. Spôsobujú neprejazdnosť a chaos, varuje polícia

18.03.2020, 08:38
Maďari zavreli svoje hranice pre cudzincov a kamióny začali označovať.

Opatrenia, ktoré sú oddnes v platnosti na maďarsko-slovenských hraniciach zavarili dopravcom a spôsobili viachodinové meškanie tovarov.

Policajti na zdržanie upozorňovali na svojom webe od rána. Vodičom odporúčali, aby sa vyhli D2 a D4 pri Stupave a namiesto toho si vybrali cesty prvej a druhej triedy.

Nedávno sme dostali správu, že kamionisti, ktorí chcú prísť do Maďarska, stoja na D2 od Bratislavy až po Brno.“ informoval HN ráno okolo desiatej hovorca Združenia maďarských dopravcov Tivadar Árvay.

Kolóna na tomto úseku však bežnú dopravu neobmedzuje, kamióny stoja v rade za krajnicou. Atmosféra na diaľnici je napätá.

Jeden z nervóznych kamionistov sa prechádza po diaľnici a vysvetľuje druhému vodičovi, že v rade stoja len kamióny, ktoré čakajú na maďarských hraniciach. Ten s touto informáciou kolónu opúšťa a pokračuje v ceste ďalej.

Podľa informácií diaľničiarov stoja kamióny v súčasnosti od križovatky Diamant v Lamači až po Malacky.

Na Maďarskej strane to pomaly púšťajú. Kamióny jednotlivo označia a môžu ísť ďalej. Aktuálne je kolóna asi 6 kilometrov od odbočky na Jarovce po hraničný priechod, ale každú chvíľu sa to mení,“ povedala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová ​

"Spôsobujú úplnú neprejazdnosť komunikácií, ako aj prejazd Bratislavou," uviedli bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

Vyzývajú vodičov kamiónov, aby dodržiavali zákon o cestnej premávke, po diaľnici jazdili len v pravom jazdnom pruhu a rešpektovali pokyny policajtov.

Zelená vlna RTVS informovala, že na D1 medzi Sencom a Bratislavou sa osobné autá zdržia aspoň 30 minút a prejazdný je pre ne iba ľavý pruh. Policajti informovali, že vzhľadom na mimoriadnu situáciu budú pri nerešpektovaní pokynov zadržiavať vodičské preukazy.

Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková informovala, že znížená priepustnosť nákladnej dopravy súvisí s opatreniami na maďarskej strane hraničného priechodu Čunovo - Rajka.

"Vodičov vyzývame, aby sa vyhli úseku diaľnice D2 od Stupavy do Bratislavy a využili predovšetkým cesty prvej a druhej triedy a miestne komunikácie ako Lamačskú cestu a Jána Jonáša," povedala Mihalíková.

"Vodičov smerujúcich do Bratislavy po diaľnici D1 vyzývame, aby na úrovni Senca znížili rýchlosť jazdy," doplnila krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Polícia zároveň vyzýva vodičov osobných áut, aby v úseku jazdili v ľavom jazdnom pruhu a neradili sa za kamióny, ktoré stoja v kolóne. "Zjazd na Zlaté piesky im bude umožnený," uviedla Slamková.

01 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 02 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Bratislava pripravuje veľký parkovací dom. Magistrát si objednal dokumenty za niekoľko desiatok tisíc eur 03 - Modified: 2024-04-17 16:51:42 - Feat.: - Title: "Iba núdzový personál." Rozsiahly štrajk organizovaný odbormi v Grécku ochromil dopravu 04 - Modified: 2024-04-17 14:21:24 - Feat.: - Title: Veľká prasklina ohrozuje termíny na Višňovom. Ráž pripúšťa scenár, že sa spustí dočasne len jedna rúra 05 - Modified: 2024-04-14 16:46:26 - Feat.: - Title: V časti D2 smer Bratislava budú od pondelka dopravné obmedzenia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:10