StoryEditor

Duray opäť bez trestu

27.07.2007, 00:00
Napriek tomu, že členovia predsedníctva SMK považujú opätovné výroky Miklósa Duraya pre stranu škodlivé alebo prinajmenšom nešťastné, potrestať ho neplánujú. Predsedníctvo maďarskej koalície sa má touto témou zaoberať koncom augusta po dovolenkách.

"Najskôr zvolíme miernejšie postupy," avizuje člen predsedníctva SMK László Szigeti. Hovorí, že zatiaľ nikoho za niečo také nepotrestali.
Duray nedávno zopakoval svoje tvrdenia o tom, že Bugára riadil bývalý agent komunistickej ŠtB a o tom, že okresný snem v Rimavskej Sobote bol "kúpený", za ktoré sa predtým ospravedlnil. Predseda SMK Pál Csáky si ho už pre to pozval "na koberček". Duray mu opäť sľúbil, že tieto veci viac neotvorí. Tvrdí však, že ho stranícky šéf nepokarhal. "Také niečo v našich vzťahoch neexistuje." Duray je presvedčený, že Bugárovi sa ospravedlniť ani nemal. "Nebolo to nič urážlivé. To bola len ješitnosť pána Bugára." Účasť na predsedníctve, ktoré má riešiť výroky Duraya, avizuje aj samotný Bugár. Tento stranícky orgán by podľa neho mal prinajmenšom Durayovi povedať, že ak bude takto pokračovať, bude musieť jeho záležitosť riešiť aj niekde inde. "Zbytočne útočí na mňa, keď chcem dôstojne odísť z politiky."
Pre rovnaké výroky už raz Duray na programe predsedníctva bol - skončilo sa to len slovným upozornením. Dotknuté strany slovami Duraya - bývalý predseda SMK Béla Bugár a okresný predseda SMK v Rimavskej Sobote Zsolt Simon - však tvrdili, že takýto človek nemá v predsedníctve čo robiť. "Bol by to pre stranu precedens," odmieta to Szigeti.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 07:14