Strana Richarda Sulíka chce predložiť balíček pre podnikateľov v prvých sto dňoch od zloženia vlády.TASR
StoryEditor

Sulík kritizuje Matoviča: Trikrát som s ním volal a vždy mi pre Hegera povedal iný rezort

13.03.2020, 12:20
Autor:
klkl
Šéf SaS na brífingu povedal, že sa takto verejne k rokovaniam vyjadruje len preto, že Matovič posiela nepriame odkazy cez sociálne siete.

Richard Sulík na brífingu po rokovaní Republikovej rady SaS ostro kritizoval Igora Matoviča, ktorý je poverený zostavením vlády. Základom sporu je rezort financií, ktoré chce do svojej kompetencie práve Sulíkova SaS.

Sulík tvrdí, že financie sú pre nich kľúčové, keďže sú strana, ktorá sa sústredí na ekonomiku a od začiatku koaličných rokovaní mal pocit, že tento rezort pripadne práve jemu. Z telefonátov s Igorom Matovičom mal dojem, že sa s tým počíta.

Niekoľkokrát sa mal Sulík pýtať Matoviča, akú pozíciu bude mať Eduard Heger, ktorý je považovaný za ekonomického experta OĽaNO a ani raz Matovič nespomenul financie. 

Trikrát mal v súvislosti s Hegerom spomínať iné rezorty. "Na moju otázku, že kde bude Eduard Heger som dostal trikrát inú odpoveď, ale ani raz financie," tvrdí Sulík. 

"Ja som sa len nedávno dozvedel, že toto nie je možné za žiadnu cenu," povedal Sulík s tým, že nepočul žiadny rozumný argument, prečo by SaS nemala dostať rezort financií. "Dôvod, že ja nemôžem byť ministrom financií, lebo budem strážiť verejnú kasu, tak to nie je argument," povedal Sulík. 

Matoviča kritizuje aj za jeho prístup k rokovaniam o budúcej vláde. "My sme partneri v tejto vláde. Nie sme nadriadení a podriadení. nesúhlasíme s tým, že Igor Matovič si vyberie všetko čo chce, v zmysle vyhraj voľby a môžeš všetko a potom ponúkne ostatným, čo ostalo," povedal Sulík. 

"Dúfam, že Igor Matovič pochopí, že v tej vláde nebude rozhodovať iba on, že bude mať najväčšie slovo, to mu nikto neberie, ale že pochopí, že tam bude mať partnerov," dodal. 

Šéf SaS na brífingu povedal, že sa takto verejne k rokovaniam vyjadruje len preto, že Matovič posiela nepriame odkazy cez sociálne siete. Narážal tým pravdepodobne na status lídra OĽaNO, v ktorom píše: "Dnes sa budú diať veci. Pohár pretiekol, už stačilo." 

Sulík tvrdí, že zo svojej požiadavky na rezort financií nemienia ustúpiť a Matovičovi chce vysvetliť, prečo je práve SaS najlepšia voľba do tohto rezortu. Je však ochotný zmeniť pohľad, pokiaľ dostane argumenty, prečo by mal rezort pripadnúť niekomu inému. Naďalej verí, že sa im podarí zostaviť štvorkoalíciu. 

To, či SaS do koalície nevstúpi, ak rezort financií nezíska, špecifikovať nechcel. 

01 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 02 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 04 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 05 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 20:22