TASR – Jakub Kotian
StoryEditor

Matovič po krízovom štábe: Pellegrini mi nedovolil vystúpiť, lebo som ho kritizoval

12.03.2020, 12:49
Autor:
mahomaho
Matovič kritizoval Pellegriniho za to, že vláda nemá plán pre prípad vyššieho počtu nakazených koronavírusom. 

Šéf OĽaNO a možný budúci premiér Igor Matovič po skončení krízového štábu uviedol, že súčasný predseda vlády Peter Pellegrini mu nedovolil vystúpiť. 

Matovič kritizoval Pellegriniho za to, že vláda nemá plán pre prípad vyššieho počtu nakazených koronavírusom. 

"Žiadny takýto plán neexistuje. Nedovolil mi ani vystúpiť. Lebo som si ho dovolil kritizovať, že ak je premiér, tak nemôže zabezpečovať kľúčové respirátory pre lekárov dva mesiace po tom, ako vypukla kríza v Číne," povedal šéf OĽaNO na adresu premiéra. 

Podľa Matoviča ide o legitímnu otázku, s ktorou chcel predsedu vlády konfrontovať. "A on, keď mi kvôli tomuto nedovolí ani vystúpiť, lebo nechce, aby sa o tom hovorilo, tak mu nezáleží na to, ako tu krízu zvládnuť, ale na tom, aby sa toho čím skôr zbavil a hodil to na niekoho druhého," pokračoval Matovič.

Tieňový krízový štáb

Matovič sa sťažoval aj na to, že 90-členný krízový štáb zasadal v malej miestnosti. "Keď tam mal jeden z tých ľudí koronavírus, tak celý krízový štáb ľahne popolom," hovorí.

Šéf OĽaNO dodal, že sa rozhodli urobiť tieňový krízový štáb, ktorý má už pripravený plán. "Máme 10 strán konkrétnych riešení," uviedol. 

"Veľmi ma mrzí, k čomu dnes pristúpil pán budúci premiér, ktorý je možno frustrovaný, že sa mu nedarí zostaviť novú vládu," reagoval na Matoviča Pellegrini s tým, aby neurážal ľudí, ktorí pracujú na zabránení šírenia koronavírusu. 

Posielanie nátlakových sms

Matovič už pred krízovým štábom povedal, že komunikoval s mobilným operátorom Orange, ktorý a identifikovali za posledné tri týždne 16-tisíc SIM kariet a teda ľudí, ktorí sa vrátili z Talianska. Z toho tri a pol tisíca v Bratislave.

"Tento operátor má tretinový podiel na trhu, tak môžeme počítať, že v Taliansku bolo okolo 50-tisíc ľudí," tvrdí Matovič. V prípade, že s osobami boli aj deti bez mobilov, tak by to mohlo byť až sto tisíc ľudí.

V tejto súvislosti chce, aby všetky osoby, ktoré sa vrátili z Talianska a ďalších krajín, kde je rozšírený koronavírus, dostávali každý deň SMS správy o tom, že majú zostať v karanténe. 

"V takejto situácii si myslíme, že je na mieste aj takáto nátlaková komunikácia zo strany štátu," myslí si Matovič. "Operátori sú ochotní posielať takéto nátlakové SMS," dodal Matovič.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 04 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 05 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 22:46