StoryEditor

Košičan stavil na Gašparoviča. A vyhral 7 500 eur

07.04.2009, 00:00
Autor:
SITASITA

V stávkových kanceláriách, v ktorých ponúkali možnosť tipovať na výsledky prezidentských volieb, favorizovali aj v druhom kole víťazstvo Ivana Gašparoviča. Aj keď, ako povedal generálny riaditeľ spoločnosti Niké Otto Berger, "prerobili sme asi dva milióny korún (asi 66 388 eur)".

Prezidentovi klesol kurz
Do Niké si prišlo staviť "nečakane veľa," okolo 12-tisíc ľudí, z nich desať percent za víťazku tipovalo Ivetu Radičovú. Počet tipujúcich bol v druhom kole vyšší, pretože hráči "v prvom ešte nemali istotu".

Na víťazstvo Ivana Gašparoviča tipujúci v Niké stavili približne 215-tisíc eur. Kurz na oboch kandidátov sa menil, začínali na úrovni 1,5 na víťazstvo prezidenta a 3,4 na Radičovú. Ku koncu kurz klesol na 1,2 na Gašparoviča, u Radičovej stúpol na 4. "Celkove 80 percent tipovalo volebnú účasť nad 46 percent," dodal Berger.

Najvyššiu výhru získal hráč z Košíc, ktorý stavil päťtisíc eur a ešte s kurzom 1,5 vyhral 7 500 eur. "To bola najvyššia stávka, bolo aj veľa takých, ktorí dávali sto eur alebo niekoľko stoviek eur," spresnil šéf Niké.

Vyplácajú výhry
Po vyhlásení oficiálnych výsledkov prezidentských volieb začali v nedeľu vyplácať výhry aj v stávkovej spoločnosti Fortuna. Ako povedal Marián Varga z oddelenia bookmakingu, na Gašparoviča stavili asi 50-tisíc eur s vypísaným kurzom pre druhé kolo 1,4 na víťazstvo, ktorý potom znížili na konečných 1,25. Pokiaľ ide zatiaľ o najvyššiu výhru, podľa Vargu bolo niekoľko vkladov vo výške 500 eur -- pri pôvodnom kurze tak Fortuna vyplatila výhru 700 eur.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 01:37