StoryEditor

Tipy na výlety Kremnica

13.08.2008, 00:00

Výlet do stredu Európy
Po Ceste hrdinov SNP sa zo sedla pod Vysokou dostanete do geografického stredu Európy. Chodník prechádza obcou Kunešov po ceste na Kremnické Bane. Pri Kostolíku sv. Jána Krstiteľa si môžete povedať -- som v strede nášho kontinentu. Pri múriku, ktoý vedie okolo kostola, stojí pamätná tabuľa označujúca geografický stred Európy a pripomínajúca prijatie Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky. Ak by ste v túre pokračovali ďalej na horný koniec obce Krahule, došli by ste až k turisticko-lyžiarskemu stredisku Skalka.


Gaderská dolina
Je dlhá 18 km, leží v západnej časti Veľkej Fatry a predstavuje jeden zo skvostov slovenskej prírody. Každý návštevník ocení, že na pomerne malom území sa nachádza mnoho vzácnych prírodných útvarov a krásnych zákutí. Známe sú gaderské jaskyne i bohatá flóra. Husté lesy sú bohaté na zver. Žijú tu najmä jelene, ale aj diviaky, kamzíky, medvede a dravé vtáky, vrátane orla skalného. Celou dolinou preteká krištáľovo priezračná bystrina. Dolina je pohodlne prístupná pre každého návštevníka.
Vstupnou bránou do doliny je obec Blatnica, ležiaca 15 km južne od mesta Martin a 13 km severne od kúpeľného mesta Turčianske Teplice.

SPA & AQUAPARK Turčianske Teplice
Areál SPA & AQUAPARK leží na okraji krásneho kúpeľného parku v centre mesta Turčianske Teplice. Pozostáva z dvoch častí. Jednou je SPA s liečivou termálnou minerálnou vodou s 38 stupňami Celzia. Nachádzajú sa tam tri bazény -- Červený kľudový, Ľadový rehabilitačný a Whirpool vírivka. V druhej časti AQUAPARKU si oddýchnete v teplej vode s 35 stupňami Celzia. Relaxovať môžete v plaveckom a sedacom bazéne. Naopak, naplno sa môžete vyblázniť v atrakčnom bazéne s divokou riekou, hojdacím zálivom, vodným delom s chrličom, vodnými masážnymi ležadlami, šmykľavkami a tiež na toboganoch s názvami KAMIKADZE (47 metrov) a ATRAKČNÝ MOVIE (97 metrov) so zvukovými, svetelnými a obrázkovými efektmi.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 06:16