StoryEditor

Z KDH do KDS odišli traja exposlanci

29.09.2008, 13:09
Autor:
SITASITA
Traja bývalí poslanci NR SR - Marcela Pčolinská, Mária Majdová a Alojz Rakús odišli z KDH a stali sa členmi strany Konzervatívni demokrati Slovenska. Agentúru SITA o tom informoval predseda KDS Vladimír Palko.

Ich odchod je podľa neho vyjadrením nespokojnosti so smerovaním KDH po voľbách v roku 2006. Ďalším z dôvodov ich odchodu je, že chcú podporovať prezidentskú kandidatúru Františka Mikloška, ktorý reprezentuje konzervatívne a kresťanské sily na Slovensku.

Marcela Pčolinská bola poslankyňou NR SR v roku 2002. Pôsobila vo výbore pre ľudské práva a národnosti a vo výbore pre európsku integráciu. Mária Majdová bola poslankyňou NR SR v rokoch 2002 - 2006. Pôsobila vo výbore pre zdravotníctvo a vo výbore pre obranu a bezpečnosť. Alojz Rakús bol poslancom NR SR v rokoch 1998 - 2002. V rokoch 1990 až 1992 bol ministrom zdravotníctva.

Podľa predsedu KDH Pavla Hrušovského odišlo zo strany len zopár jednotlivcov. "Žiadne masové odchody alebo demonštratívne postoje smerom k palkovcom sa nezaznamenali. Aj to ukazuje, že strana je stabilná, je stranou hodnôt a zodpovedných a slušných ľudí, ktorí dokážu oddeliť od seba mocenský záujem od zodpovednosti," povedal pre agentúru SITA Hrušovský.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 03:19