TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Anonym zverejnil nahrávku, kde sa mafián baví o Kiskovom biznise s pozemkami. Primitívne video so zlými hercami, reaguje exprezident

13.02.2020, 19:11
Autor:
klkl
Kiska tvrdil, že pozemky kúpil legálnou cestou a v prípade sú vlastne dve obete – zubár Franc aj samotný Kiska.

Viaceré redakcie dnes dostali odkaz na nahrávku zverejnenú na Youtube. V nej sa bývalý boss popradského podsvetia Milan Reichel zhovára s Michalom Šuligom, popradským podnikateľom, s ktorým mal v minulosti spolupracovať aj exprezident a líder strany Za ľudí Andrej Kiska.

Vo videu príde reč práve aj na Kisku a jeho medializovanú kauzu pozemkov v obci Veľký Slavkov, ktoré Kiska nadobudol ešte na konci 90-tych rokov.
Pozemky mu v tom období predal práve Šuliga.

Kiska vedel, od koho kupuje

Ten sa s Reichelom vo videu rozpráva o tom, ako Kiska vedel, že pozemky sú získané nelegálne a prešli cez ruky mafiánom. „Mal nejaké čierne peniaze, ktoré potreboval minúť a bolo mu jedno, aj keby to kúpil od Dona Corleoneho,“ zaznie na Kiskovu adresu vo videu.

Reichel sa zároveň na Šuligu v nahrávke osočil za to, že mu o tom, že Kiska vedel, že pozemky boli nadobudnuté nelegálne nepovedal skôr. „Však ja som tam ešte na kameru hovoril, či je Kiska odkázaný na to, že by kupoval kradnuté pozemky. Ty mi po pol roku ideš hovoriť, že boli uj**ané pozemky cez toho Klimeka,“ rozhorčil sa Reichel.

„Veď to ani pravda neni, tak ja mu zadarmo robím v televízii reklamu, PR,“ dodal mafián s viacerými vulgarizmami.

Momentálne nie je jasné, kto video na Youtube zverejnil, či nie je zinscenované a ani kedy vzniklo. Podľa informácií HN je určite staršie ako pol roka.

Kauza Kiskových pozemkov sa datuje do roku 2016. Vtedy mu popradský zubár Ján Franc napísal list o tom, že pozemok, ktorý patril jeho rodine, teraz vlastní Kiska. Spor sa dostal až pred súd, ktorý Kiska v októbri 2018 prehral.

Kiska tvrdil, že pozemky kúpil legálnou cestou a v prípade sú vlastne dve obete – Franc aj samotný Kiska, ktorý kúpil pozemky bez toho, aby vedel, že boli vyvlastnené.

Jedna z tvárí 90-tych rokov

Milan Reichel bol v 90-tych rokoch považovaný za bossa popradského podsvetia. Blízko mal k sýkorovcom aj černákovcom. I keď nepatril ani k jednej z mafiánskych skupín, u oboch mal dobré postavenie a rešpekt.

V najlepších časoch vlastnil v okolí Popradu množstvo hotelov. V jednom z nich, v hoteli Gerlach, malo dôjsť v 90-tych rokoch aj k jednej z najkrutejších vrážd Mikuláša Černáka. Práve v tom období mal Reichel obrátiť a proti mafiánom začať svedčiť. 

„V tomto priestore som videl ležať Slivenského na zemi. Videl som Čemyho, ako robí nejaké pohyby pri jeho hlave. Keď som sa priblížil a pozrel, tak som videl, že mu reže hlavu. Na to som zareagoval na Černáka - Preboha živého, čo ste to urobili, čo ti straší? Černák držal obrovský nôž, ktorý sa otváral v ruke, utieral ho a komentoval to, že čo mal robiť, pretrhol sa remeň. Kričal. V tých miestach bolo umývadlo, kde hlavu položili,“ porozprával o brutálnej vražde policajta Gustáva Slivenského Reichel televízii Markíza. 

V spore vystupoval ako svedok, za vraždu odsúdený nebol. Nejaký čas sa však musel skrývať, nakoľko sa černákovci obrátili proti nemu. Je jednou z mála "tvárí" podsvetia 90-tych rokov, ktorá je stále nažive a nie je za mrežami. V súčasnosti má finančné problémy, jeho firmu poslal štát v roku 2018 do konkurzu. 

Fico sľuboval pomstu a už je to tu, reaguje Kiska

Andrej Kiska v reakcii uviedol, že podá trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie.

"Robert Fico mi sľuboval pomstu a útoky, ak ho nevymenujem za predsedu Ústavného súdu a už je to akože anonymne tu. Veľmi sa bojí ďalšej prehry vo voľbách, a preto som dlhodobo hlavným terčom Smeru aj v tejto predvolebnej kampani," uviedol Kiska na sociálnej sieti.

Podľa exprezidenta ide o primitívne video, dvoch veľmi zlých a nedôveryhodných hercov, ktorých vyšetruje polícia za rôzne podvody.

Tvrdí, že Reichela nikdy nevidel a nikdy od neho nič nekupoval. Dodáva, že od Šuligu kupoval pozemky na základe inzerátu v roku 1999 a nikdy pred tým ho nevidel.

01 - Modified: 2024-04-04 17:54:03 - Feat.: - Title: Kauzy exprezidentov: Gašparovič odmietal vymenovať generálneho prokurátora, Kisku dobehli daňové podvody 02 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Ostáva im vysoké postavenie, ochranka aj doživotná renta. Ako si žijú exprezidenti? 03 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov 04 - Modified: 2024-03-25 08:05:07 - Feat.: - Title: Exprezidenti o voľbách: Kiska vyzdvihuje vysokú účasť, Gašparovič chce, aby Pellegrinimu pomohol Fico 05 - Modified: 2024-03-22 11:12:31 - Feat.: - Title: Schuster v nej hostil excelencie, Gašparoviča trápila pleseň. Exprezidenti spomínajú na vilu na Slavíne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 06:48