HN/Michal Illa
StoryEditor

Pellegrini: Nenechajte rozhodnúť ľudí, ktorí sa sem už nevrátia, prípadne si len prídu opraviť zuby

10.02.2020, 11:03
Autor:
TASRTASR
Denisa Saková uviedla, že väčšina ľudí, ktorí chcú hlasovať vo februárových voľbách zo zahraničia, je mobilizovaná opozíciou.

Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) nehovorila nič zlé vo svojom vyjadrení o ľuďoch, ktorí chcú voliť zo zahraničia. Vyhlásil to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že ministerka len motivovala ľudí ísť voliť.

Rovnako chce motivovať ľudí k voľbám aj Pellegrini. "Aby každý využil možnosť voliť, aby nezostal doma sedieť, pretože potom môže byť prekvapený výsledkom," povedal v pondelok predseda vlády.

"Ona len pripomenula, že tento rok je rekordný v počte tých, ktorí žiadajú voliť zo zahraničia," reagoval na ministerkine slová. Ak ľudia nechcú byť prekvapení, že "voľby môže rozhodnúť 55-tisíc zahraničných hlasov a hlasy hlavného mesta", tak je podľa premiéra dôležité, aby išli voliť aj ľudia v regiónoch.

"Ľudia poďte voliť, nenechajte rozhodnúť hŕstku ľudí, ktorá sa na Slovensko možno už ani nevráti. A keď tak iba opraviť zuby," povedal premiér.

Občianske združenie Srdcom doma a následne aj podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga cez víkend vyzvali ministerku, aby vysvetlila svoje slová zo zverejneného videa.

Saková v ňom publiku hovorí, že tieto voľby budú zvláštnejšie tým, že je okolo 60-tisíc žiadostí ľudí, ktorí žijú v zahraničí a ktorí si vypýtali volebné lístky a chcú prostredníctvom pošty voliť.

"Ja skutočne apelujem na vás, nedovoľme možno takýmto ľuďom, ktorí žijú v zahraničí...," uviedla Saková. Video však nezachytilo jej ďalšie slová a ani záver prejavu.

Saková v reakcii pre TASR uviedla, že väčšina ľudí, ktorí chcú hlasovať vo februárových voľbách do Národnej rady SR zo zahraničia, je mobilizovaná opozíciou. Dodala, že ona ako kandidátka strany Smer-SD chce rovnako mobilizovať ich voličov z regiónov, aby o Slovensku nerozhodovala iba Bratislava.

01 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 04 - Modified: 2024-04-11 11:16:40 - Feat.: - Title: Fico vítal Šmyhala objatím: Slovenské žabomyšie vojny sú v porovnaní s Ukrajinou až smiešne 05 - Modified: 2024-04-09 15:51:08 - Feat.: - Title: Island bude mať nového premiéra. Stane sa ním Bjarni Benediktsson
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:31