Andrej DankoTASR/J. Kotian
StoryEditor

Neexistuje v Bratislave človek, ktorý by mi niečo prikázal, reagoval Danko na Kočnera

09.02.2020, 13:10
Autor:
redred
Andrej Danko deklaruje, že si Kočnera držal od tela, nemal s nim "závadovú" komunikáciu a odpovedal mu stroho.

Predseda Národnej rady (NR) SR a líder SNS Andrej Danko v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 priznal, že ho oslovil Marian Kočner, ktorý je obžalovaný z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Danko o Kočnerovi

Deklaruje však, že si ho "držal od tela", nemal s nim "závadovú" komunikáciu a odpovedal mu stroho. "Päťdesiatkrát mi niečo písal a osemkrát dostal odpoveď OK, 'dík', nie. V živote by si ma nedovolil vydierať," vyhlásil Danko.

Predseda SNS tvrdí, že neexistuje žiadny človek v Bratislave, ktorý by mu niečo dokázal prikázať a so žiadnym mafiánom nemal obchody.

Zároveň sa opýtal v relácii poslanca NR SR a programového lídra koalície PS-Spolu Miroslava Beblavého, či mu nevadí, že ich strany chcú vytvoriť vládu s ľuďmi, ktorí mali blízko k Marianovi Kočnerovi a sú tam previazania. Narážal tým napríklad na Richarda Sulíka z SaS.

Beblavý priznal, že zloženie budúceho parlamentu nebude optimálne a bude tam veľa ľudí s pochybnou minulosťou.

"Je možné, že s niektorými týmito ľuďmi budeme musieť vládnuť, lebo Smer-SD, SNS a ĽSNS ohrozuje krajinu takou situáciou, kde sa ostatní musia spojiť, aby krajinu zo špiny vôbec vytiahli," reagoval Beblavý.

Danko vyzval, aby sa zverejnili všetky komunikácie

Považuje za chybu, že Sulík chodil domov ku Marianovi Kočnerovi. Danko vyzval, aby sa zverejnili všetky komunikácie, ktoré unikli z vyšetrovacieho spisu v kauze vraždy Kuciaka, a neboli zverejňované len čiastky, ktoré sa podľa jeho slov zneužívajú pred voľbami.

Politici sa taktiež bavili o Istanbulskom dohovore a pondelkovom (10. 2.) plánovanom stretnutí troch najvyšších ústavných činiteľov k tomuto dokumentu.

Danko tvrdí, že dohovor má v sebe cnostnú myšlienku ochrany žien, avšak má v sebe skryté ustanovenia. "Napríklad o pojmoch, ako je LGBTI žena, hovorí sa tam o stereotypoch, za ktoré je považované rozlišovanie muža a ženy a o možnosti prevýchovy pohlavia od maloletých detí. To sú ináč nastavené hodnotové veci. Stojíme na cyrilo-metodskej tradícií a Slovensko nemôže prijať tento dohovor, lebo je v rozpore s Ústavou SR," vyhlásil predseda SNS.

Istanbulský dohovor

Parlament podľa neho dal jasne najavo, že nesúhlasí s tým, aby Slovensko bolo viazané týmto dokumentom. Verí, že sa v pondelok nájde medzi prezidentkou, ním i predsedom vlády konsenzus ako ďalej s týmto dokumentom.

Danko bude žiadať prezidentku, aby postupovala podľa ústavy a konala v duchu uznesenia parlamentu.

Beblavý upozornil, že na schvaľovanie či neschvaľovanie medzinárodných zmlúv je potrebný proces, ten však podľa neho nebol realizovaný. Nerozumie, prečo sa táto téma rieši práve teraz a považuje to za umelé vyvolávanie emócií.

"Nie sú to pohnútky ani v záujme Slovenska či slovenských žien. Istanbulský dohovor na Slovensku neplatí, nie je ratifikovaný," povedal s tým, že za tým vidí vytĺkanie politického kapitálu, nie snahu riešiť skutočný problém.

01 - Modified: 2024-04-24 14:48:33 - Feat.: - Title: Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu 02 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 03 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 04 - Modified: 2024-04-24 11:38:06 - Feat.: - Title: Zamestnanci RTVS reagujú na Šimkovičovej zmeny, zajtra chystajú protest. Bude mať atypickú formu 05 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 06:24