Richard SulíkTASR/J. Novák
StoryEditor

Blahová ostro kritizovala Sulíka po premiére filmu. Mám pochopenie pre frustrovaných ľudí, reaguje šéf SaS

08.02.2020, 17:47
Autor:
mahomaho
Natálii Blahovej prekážalo správanie Richarda Sulíka po premiére filmu Sviňa.

Bývalá poslankyňa SaS Natália Blahová na sociálnej sieti ostro kritizovala svojho exšéfa Richarda Sulíka. 

Blahovej prekážalo správanie Sulíka po premiére filmu Sviňa. "Po filme sa pred plátno bez hanby postavil Sulík s víťazoslávnym úsmevom, ktorý hovoril - dovolím vám podať si so mnou ruku. Lebo on tu má zásluhy na Kočnerovi," píše poslankyňa v statuse na Facebooku.

Členka Demokratickej strany Sulíkovi pripomenula jeho stretnutia s Marianom Kočnerom. "Chcelo sa mi zvracať, keď mi mysľou prebehli tie jeho zásluhy. Trinásť krát na raňajkách nebol u mňa ani ten najlepší priateľ. Zatiaľ čo Sulík u Kočnera áno," dodala.

Blahová tvrdí, že Sulík sa obklopuje Kočnerovými kamarátmi a mal ich "tlačiť do strany." Vo svojom príspevku spomína napríklad bývalého šéfa RTVS Václava Miku či župana Juraja Drobu. 

Reakcia Sulíka

Svoju reakciu zverejnil na sociálnej sieti aj samotný Sulík. Tvrdí, že Blahová mala v SaS pevné miesto, ale "nechala sa opantať intrigami a štvanicami."

"Uverila hlupákom, ktorí jej vydávali klamstvá ako pravdu a spravila najväčšiu chybu svojho politického života, keď odišla zo svojej rodnej strany," pokračuje šéf liberálov a dodáva, že má pochopenie pre "frustrovaných ľudí."

"Musí to byť strašný pocit vyskočiť z dobre rozbehnutého vlaku rovno do kravského lajna," zakončíl Sulík s tým, že detailnejšie na svoju bývalú kolegyňu reagovať nebude.

Vylúčená zo strany

Blahová patrila k dlhoročným členom SaS. Na jeseň minulého roka ju však vylúčili pre jej kritický komentár na Facebooku, v ktorom označila stranu za nebezpečnú. 

Vylúčeniu predchádzali spory s predsedom strany. Blahová patrila k platforme Demokratické jadro, ktorá sa vytvorila okolo Ľubomíra Galka a Jozefa Rajtára a otvorene kritizovali svojho straníckeho šéfa. 

Ten vytvoril volebnú kandidátku bez nich. Po tom, ako mu ju snem schválil, odišli Galko a spol. do Demokratickej strany. 

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 04 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 02:50