TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Weiss sa stretol s Hapalom, ospravedlnil sa mu: Povedal mi o svojich predstavách, zhodnotil tréner

04.02.2020, 10:12
Autor:
TASRTASR
Tréner futbalovej reprezentácie Pavel Hapal sa stretol aj s Vladimírom Weissom mladším, ktorý v decembri ukončil po vzájomnej dohode účinkovanie v katarskom klube Al Gharafa.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal spolu s asistentom Otom Brunegrafom absolvovali pracovnú cestu do Turecka, kde mali možnosť v klubových tréningových kempoch sledovať plejádu hráčov zo širšieho kádra národného tímu.

"Videli sme toho naozaj veľa a som veľmi spokojný," zhodnotil Hapal pre portál futbalsfz.sk.

Pozorovanie hráčov

"Našu cestu do Turecka by som hodnotil veľmi pozitívne. Na jednom mieste sme sa mohli stretnúť s viacerými hráčmi zo širšieho kádra. Mali sme ich všetkých pokope, odohrali veľa zápasov, videli sme aj veľa tréningových jednotiek. Mali sme možnosť sa s nimi nielen stretnúť a porozprávať sa, ale vidieť ich aj v záťaži. Túto možnosť sme preto veľmi radi privítali, lebo cestovanie za nimi do klubov by bolo komplikované," tvrdí Hapal.

"Pri niektorých hráčoch sme sa presvedčili o tom, aká je ich pozícia v tíme. Napríklad taký Ľubo Šatka ju má v Lechu Poznaň veľmi silnú. Oproti tomu akú ju má v Lechii Gdaňsk Jaroslav Mihalík. Som rád, že sme stretli aj Pavla Šafranka, útočníka rumunského Sepsi, ktorého pozícia sa tiež bude meniť, verím, že k lepšiemu, keďže k nim prišiel nový tréner. Chceli sme si urobiť presný obraz o fungovaní a postavení našich hráčov v kluboch, a to sa nám podarilo."

Viacero zápasov

Trénerský tandem mal v Turecku nabitý program. "Bolo tam v tom čase približne 30 futbalistov. A to nepočítam, že sme videli aj slovenské tímy ako Michalovce či Slovan. Hoci bratislavský klub nedisponuje toľkými Slovákmi. Každý deň sme navštívili zápas alebo nejaký tréning a niekedy aj dva zápasy. Videli sme toho skrátka veľa a som veľmi spokojný, najmä pre to, že pri niektorých hráčoch sme zistili, že ich pozícia je silná a budú pravidelne hrávať. Už je len na nich, ako sa budú prezentovať."

Kouč Slovákov, ktorých čaká koncom marca play off B-divízie Ligy národov o postup na EURO 2020, sa pre oficiálny portál SFZ vyjadril aj k zimným rošádam klubových dresov reprezentantov:

"Prestup Lobotku do Neapola je fajn, išiel do lepšieho klubu a verím, že bude hrávať pravidelne, keďže kvalita talianskeho tímu je veľká. Som rád aj za Boženíka, hoci by som bol spokojnejší, keby odišiel do Feyenoordu už na začiatku prestupového obdobia a mal by viac času sa etablovať v novom mužstve. Ale už dostal nejakú minutáž a hoci to nebude pre neho jednoduché, verím, že príde na marec pripravený, pretože jeho post je pre nás kľúčový," povedal tréner.

Hapal dodal, že Mak si našiel uplatnenie v Konyaspore, čo je podľa neho dobré, pretože mu chýbala zápasová prax. "Haraslín išiel do Sassuola, ktorý hrá skôr o záchranu v talianskej lige, ale on je práve taká individualita, ktorá dokáže zaujať. Duda hrá po prestupe pravidelne, podáva veľmi dobré výkony, hoci je v klube, ktorý hrá o holý život. Verím, že s Norwichom začnú vyhrávať, zachránia sa v anglickej lige a klub by ho potom mohol vykúpiť z Herthy, ktorá s ním už pod novým trénerom nepočítala."

Weiss sa mu ospravedlnil

Ešte pred odchodom do Turecka sa Hapal stretol aj s Vladimírom Weissom mladším, ktorý v decembri ukončil po vzájomnej dohode účinkovanie v katarskom klube Al Gharafa a momentálne je bez angažmánu.

"Bolo to veľmi príjemné stretnutie, aj keď ja a aj Vlado sme boli z toho trošku nervózni. Celé to prebehlo pokojne. Vlado sa mi ospravedlnil, povedal mi o svojich predstavách. Čo sa týka mňa, som k veľa veciam otvorený, nezavrhujem ani jeho, keďže už dávno naznačil, že by sa chcel vrátiť späť do reprezentácie. Bude však veľmi dôležité, aby niekde pravidelne hrával, aby mal klub, aby trénoval s mužstvom, až vtedy s ním vieme počítať. Vlada však trápi zdravotný stav, momentálne má problém, ktorý rieši dlhší čas. Verím, že tentoraz je na dobrej ceste, keďže sa dostal k vyhlásenému odborníkovi Müllerovi-Wohlfahrtovi v Nemecku. Dúfam, že ho dá dokopy. Pre každého hráča je najdôležitejšie, aby bol zdravý, keď chce podávať stopercentné výkony," uviedol Hapal.

01 - Modified: 2019-08-27 09:25:35 - Feat.: - Title: Hapal ukázal tím na dôležité zápasy kvalifikácie. Pozrite si nomináciu 02 - Modified: 2018-11-23 11:34:08 - Feat.: - Title: Kmotrík o Weissovi: Do veľkoklubu sa už nepredá. O rok-dva príde k nám 03 - Modified: 2018-11-22 11:23:20 - Feat.: - Title: Hapal reaguje na koniec Weissa: Vlado to celé zle pochopil 04 - Modified: 2018-11-21 22:02:46 - Feat.: - Title: Weiss by nám chýbal, tvrdia experti 05 - Modified: 2018-11-20 08:14:52 - Feat.: - Title: Reakcie českých médií: Mladík oskalpoval Slovákov a poslal ich do C-divízie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:27