TASR/Ján Krošlák
StoryEditor

Koronavírus u pacientky v Ružomberku nepotvrdili, zrušia jej karanténu

03.02.2020, 12:23
Autor:
TASRTASR
Pacientku s podozrením na ochorenie spôsobené koronavírusom priviezla záchranná služba do ÚVN v nedeľu v popoludňajších hodinách.

Infekciu koronavírusom u 33-ročnej pacientky, ktorú v nedeľu prijali v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku, nepotvrdili.

Doposiaľ dostupné výsledky vyšetrení poukazujú na bakteriálne, a nie na vírusové ochorenie. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Petra Dišková.

"Pri zohľadnení absencie cestovateľskej anamnézy v rizikovej oblasti, ako i posledného letu mimo inkubačné obdobie, to prakticky vylučuje infekciu koronavírusom 2019-nCoV. Pacientke na základe tohto zrušia karanténu a prepustia ju do domáceho liečenia," uviedla hovorkyňa.

Pacientku s podozrením na ochorenie spôsobené koronavírusom priviezla záchranná služba do ÚVN v nedeľu v popoludňajších hodinách. Žena mala podľa hovorkyne príznaky infekčného ochorenia s teplotou nad 38 stupňov Celzia.

"Ešte pred príchodom sanitky rodina konzultovala zdravotný stav pacientky s infekčnou klinikou ÚVN. Keďže pacientka nemá pozitívnu cestovateľskú anamnézu, nenachádzala sa v poslednej dobe v oblasti s výskytom koronavírusu, bolo jej odporučené domáce liečenie. I napriek tomu rodina k pacientke privolala rýchlu záchrannú službu, ktorá ju priviezla do nemocnice," vysvetlila Dišková.

Na infektologickú kliniku ÚVN sa v pondelok dopoludnia dostavili na ambulantné vyšetrenie dvaja ďalší pacienti s pozitívnou cestovateľskou anamnézou. Ide o manželov, ktorým odobrali vzorky krvi na vyšetrenie koronavírusu.

"Keďže sú na konci inkubačnej doby a nemajú príznaky akútneho ochorenia, na základe rozhodnutia lekára budú izolovaní v domácom prostredí," dodala hovorkyňa.

ÚVN zároveň prosí pacientov, aby v období vírusových respiračných ochorení nepodliehali panike. "Ak neboli v rizikovej oblasti, prípadne ak neboli v kontakte s niekým, kto sa mohol nakaziť koronavírusom, ide pravdepodobne o iné respiračné ochorenie," upozornila Dišková.

01 - Modified: 2024-04-16 11:22:52 - Feat.: - Title: Napredovanie D1 pri Ružomberku je dobrá správa, no prioritou je aj R1, hovorí primátor 02 - Modified: 2024-02-27 09:00:09 - Feat.: - Title: V Ružomberku v časti Biely Potok vyhlásili mimoriadnu situáciu, došlo tam k zosuvu 03 - Modified: 2024-02-23 13:51:08 - Feat.: - Title: Najväčšia štúdia o očkovaní proti covidu odhaľuje skutočné zdravotné riziká, ktorým čelíte 04 - Modified: 2024-02-23 09:09:13 - Feat.: - Title: Výtlky na ružomberských cestách plánujú opravovať s pomocou infražiaričov 05 - Modified: 2024-02-16 23:00:00 - Feat.: - Title: Dlhý covid vplýva inak na deti aj tehotné. U nás pomoc chýba
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 04:27