StoryEditor

Na stretnutí s Černákom sme boli smiešni. Doteraz som nepochopil zmysel, tvrdí Ruskov bývalý šofér

24.01.2020, 10:38
Autor:
TASRTASR
Branislav Pravda bol prekvapený, že Pavol Rusko na stretnutie s ľuďmi, ktorí už vtedy nemali dobrý kredit, vôbec išiel.

Pred trojčlenným senátom Okresného súdu Bratislava II v procese s bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom, ktorý je obžalovaný z prípravy vraždy bývalej spoločníčky Sylvie Klaus-Volzovej, vypovedal jeho bývalý šéf ochranky a šofér Branislav Pravda.

Hovoril o stretnutí Ruska so spoluobžalovaným bývalým banskobystrickým bosom Mikulášom Černákom z jesene 1997. Proces sa opäť konal v Ústave na výkon väzby v Bratislave.

Na časti stretnutia, kde bol Pravda prítomný, Rusko bosovi Černákovi povedal, že má nejaké problémy s Volzovou.

Banskobystrický bos mu odpovedal, že všetky problémy sú riešiteľné. Potom Pravdu poslali zo stretnutia von na chodbu spoločne s ďalšími ľuďmi.

Nemalo zmysel zabezpečovať ochranku

Pravda bol prekvapený, že Pavol Rusko na stretnutie s ľuďmi, ktorí už vtedy nemali dobrý kredit, vôbec do Banskej Bystrice išiel.

Celé stretnutie malo trvať približne 45 minút.

"Boli sme tam úplne smiešni a jedine, čo ma vyrušilo, že nemalo zmysel zabezpečovať Pavlovi Ruskovi ochranku, keď si robil svoje, ako chcel. Neinformoval vopred o takomto stretnutí, aby sa zabezpečilo. Bolo to neštandardné," povedal Pravda.

Od Černáka očakával, aby Volzovej dohovoril

Volzová bola podľa jeho výpovede milá pani. Tvrdí, že Rusko sa vyjadroval, že má s ňou nejaký problém, ale nikdy nepovedal, aký konkrétne.

"Mne osobne z toho stretnutia vyplýva, že Pavol Rusko očakával od Mikuláš Černáka, aby Volzovej dohovoril," doplnil Pravda.

Nevie nič o tom, že by exriaditeľ Markízy odovzdal nejaké peniaze Mikulášovi Černákovi. Po stretnutí mal ísť ešte za vtedajšou šéfkou Úradu vlády Annou Nagyovou, ktorá ho varovala, nech si Rusko dáva pozor.

Vypovedal aj Kováčik

Pred Pravdom pred senátom OS BA II vypovedal v piatok ako svedok prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Cez Miloša Kaštana sprostredkoval stretnutie Ruska s Černákom. Pavol Rusko si chcel podľa piatkovej výpovede Kováčika overiť, či mu niečo hrozí. O obsahu stretnutia Kováčik nič nevedel.

V kauze prípravy vraždy sú okrem Ruska obžalovaní bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, banskobystrický bos Mikuláš Černák a jeho komplic Miloš Kaštan. Všetci už boli odsúdení na tresty odňatia slobody v prípade iných vrážd.

Naposledy, na pojednávaní koncom septembra minulého roka, vypovedala ako poškodená svedkyňa Volzová. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája minulého roka. Kýbel, rovnako ako Rusko, účasť na príprave vraždy poprel. Černák a Kaštan sa k činu priznali.

01 - Modified: 2024-04-25 11:28:36 - Feat.: - Title: Veľmi krátky proces s mafiánskym bosom, návrh kdesi zamrzol. Kto chce dostať Mikuláša Černáka na slobodu? 02 - Modified: 2024-04-25 08:50:38 - Feat.: - Title: Mikuláš Černák pred súdom: Pojednávanie bolo krátke, otázky médií ignoroval (+zostrih) 03 - Modified: 2024-04-23 07:01:47 - Feat.: - Title: Proces s Černákom, expolitička vyviazla s podmienkou a súd s Kočnerom v nedohľadne (Brífing HN) 04 - Modified: 2024-04-24 22:02:08 - Feat.: - Title: Bos všetkých bosov sa dnes postaví pred súd. Dostane sa Mikuláš Černák po rokoch na slobodu? 05 - Modified: 2024-02-07 14:09:32 - Feat.: - Title: Audiovizuálny fond reaguje na kritiku trestným oznámením. Dôvodom sú dotácie k filmu o Mikulášovi Černákovi
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 17:19