StoryEditor

Pellegrini sa bude Lučanského pýtať na Trnku. Chce mať istotu, že polícia nekoná pod tlakom

22.01.2020, 09:11
Autor:
TASRTASR
Trnka bol zadržaný a obvinený pre kauzu Tipos, obvinenie mu však v utorok zrušili.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) sa bude pýtať šéfa polície Milana Lučanského na prípad Dobroslava Trnku. Predseda vlády to povedal v stredu pred zasadnutím Bezpečnostnej rady SR.

"Chcem sa na to opýtať pána Lučanského, lebo som zachytil, že bolo zrušené celkovo rozhodnutie vyšetrovateľa. Chcem sa spýtať len procesne, či je všetko v poriadku. Nemali by sme sa my politici do týchto vecí miešať, ale musíme mať istotu, že každý konal na základe paragrafov, dôkazov a nie na základe nejakého mediálneho tlaku," uviedol Pellegrini.

​Dodal, že bude podporovať, aby sa vždy vyvodzovala spravodlivosť voči každému, komu treba. "Na druhej strane si musíme dať veľký pozor, aby niektorí, ktorí majú reálnu moc niekoho dať ráno zatknúť alebo mu dali urobiť domovú prehliadku, aby tak urobili vždy len na základe faktov a nepodľahli mediálnemu tlaku," povedal premiér.

Bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi zrušili v utorok obvinenie súvisiace s kauzou Tipos a tiež pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Hovorca policajného prezídia Michal Slivka uviedol, že v utorok bolo doručené uznesenie prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

Zrušilo sa ním uznesenie vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) o začatí trestného stíhania a súčasne o vznesení obvinenia Trnku pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Trnku zadržala NAKA minulý týždeň v jeho dome v Hamuliakove. Obvinila ho z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Obvinenie sa malo týkať tajného videa, na ktorom sa Trnka rozpráva s vtedajším ministrom financií Jánom Počiatkom o kauze Lemikon.

Na druhý deň po zadržaní sa Trnka dostal na slobodu. Prepustenie nariadil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Nevidel dôvod na jeho stíhanie.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:12