TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Danko reaguje na Trnku: Verím, že orgány činné v trestnom konaní vedia, čo robia

21.01.2020, 16:34
Autor:
TASRTASR
Andrej Danko dodal, že najvyšší ústavní činitelia by nemali hodnotiť prácu týchto orgánov.

Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko rešpektuje prácu orgánov činných v trestnom konaní a verí, že vedia, čo robia. Reagoval tak na zrušenie obvinenia voči bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi.

Danko o policajtoch

Danko dodal, že najvyšší ústavní činitelia by nemali hodnotiť prácu týchto orgánov.

"Radšej nerobiť nič, ako vytvoriť zmätočné konania," skonštatoval v utorok Danko pred novinármi v súvislosti so zrušením obvinenia voči Trnkovi.

"Mám veľmi málo informácií na to, aby som hodnotil veci desať rokov dozadu, ale v každom prípade verím, že policajti alebo prokurátori vedia, čo robia," doplnil s tým, že nechápe, ako mohol mať generálny prokurátor v kancelárii kameru.

Šéf parlamentu zároveň uviedol, že nemá k prípadu bližšie informácie a nechcel ho hodnotiť. "Ani prezidentka, ani ja, ani predseda vlády by sme v týchto veciach nemali hodnotiť prácu ľudí, ktorí posudzujú spisy alebo túto vec vyhodnocujú," doplnil. "Verme tomu, že orgány činné v trestnom konaní vedia, čo robia. Možno až o tri mesiace pochopíte procesný úkon, prečo bol prepustený, aký to má zmysel," skonštatoval Danko.

Trnkovi zrušili obvinenie

Bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi zrušili obvinenie súvisiace s kauzou Tipos a tiež pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. V utorok o tom informoval portál aktuality.sk.

Trnku zadržala NAKA minulý týždeň v jeho dome v Hamuliakove. Obvinila ho z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Obvinenie sa malo týkať tajného videa, na ktorom sa Trnka rozpráva s vtedajším ministrom financií Jánom Počiatkom o kauze Lemikon.

Na druhý deň po zadržaní sa Trnka dostal na slobodu. Prepustenie nariadil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Nevidel dôvod na jeho stíhanie. Stanovisko k prípade zaujme aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár, priblížili aktuality.sk.

01 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 02 - Modified: 2024-02-02 11:34:08 - Feat.: - Title: Danko vyjadril plnú podporu Šimkovičovej. Som rád, že peniaze nedáva na dúhové pochody, povedal 03 - Modified: 2024-01-15 16:36:51 - Feat.: - Title: Polícia kryje Danka, každý iný vodič by fúkal hneď po nehode, znie z SaS 04 - Modified: 2024-01-14 14:35:42 - Feat.: - Title: KDH chce dôkaz. Vyzýva rezort vnútra, aby zverejnil, či sa Danko podrobil skúške na alkohol 05 - Modified: 2024-01-14 11:55:50 - Feat.: - Title: O 5 minút 12
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 22:44