StoryEditor

Romantika na barokovom zámku

01.07.2009, 00:00

Štúrovo a jeho obyvatelia žijú predovšetkým cestovným ruchom, takže možností ubytovania je v tejto lokalite neúrekom. V meste a jeho okolí je k dispozícii niekoľko desiatok ubytovacích kapacít -- od nocľahu na priváte, cez turistické ubytovne, štandardné hotely, až po luxusné ubytovanie na zámku.

Pre menej náročných turistov odporúčame nocľah priamo v areáli termálneho kúpaliska, kde si možno vybrať z viacerých typov bungalovov a apartmánov. Tieto zariadenia sú vhodné najmä pre dovolenku s deťmi. Okrem kúpania majú k dispozícii aj animačné programy, ihriská, jazdu na detských motorkách a množstvo ďalších lákadiel. Viacero ubytovní je tiež v bezprostrednom okolí rekreačného komplexu. Vyskúšať môžete napríklad Penzión Mika, kde za týždňový pobyt v štvorposteľovej izbe zaplatíte 305 eur. Pre tých, ktorí si potrpia na vyšší štandard, je riešením Hotel Átrium, ležiaci asi 300 metrov od kúpaliska. K dispozícii sú klimatizované izby, pripojenie na internet, ale aj átriový dvor umožňujúci príjemné posedenie počas letných večerov.

Ak pred pobytom pri vode uprednostňujete prírodu, vhodnou voľbou môže byť horský Hotel Panoráma. Jeho pomenovanie je naozaj výstižné. Priamo z hotelovej terasy je krásny výhľad na Dunaj a panorámu Kováčovských kopcov. Najnáročnejším záujemcom odporúčame hotel Chateau Bela ležiaci v obci Belá. Zariadenie je situované v objekte nedávno zrekonštruovaného neskorobarokového kaštieľa. Izby sú vybavené pôvodným historickým nábytkom, možno však využiť aj rôzne vymoženosti modernej doby -- fitnescentrum, parný kúpeľ či saunu. Milovníci vína pookrejú v zámockej vínotéke, ktorá ponúka degustácie vín s odborným výkladom. (nv)

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:25