TASR - Branislav Račko
StoryEditor

V Jasnej dnes pre návaly lyžiarov zastavili predaj skipasov

03.01.2020, 16:44
Autor:
ČTKČTK
Ľudí pod Chopkom bolo viac než obvykle. Lyžiarske stredisko muselo pre naplnené kapacity obmedziť predaj online skipasov.

Lyžiarske stredisko Jasná v Nízkych Tatrách dnes kvôli naplnenej kapacite prvýkrát pristúpilo k obmedzeniu predaja skipasov. Oznámil to prevádzkovateľ skiareálu, spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR).

On-line predaj skipasov dnes zastavilo stredisko Jasná už hodinu a pol po otvorení zjazdoviek. "K tomuto kroku sme pristúpili v snahe zabezpečiť pohodlie a komfort pre návštevníkov strediska, ktorí zaplnili jeho optimálnu kapacitu. Namiesto bezhlavej tlačenica chceme radšej menej ľudí a bezpečnejšie a kvalitnejšie lyžovanie," uviedol obchodno-marketingový manažér strediska Martin Hloušek. Počet predaných skipasov TMR ale nezverejnila.

Na prelome roku lyžiarske strediská zažívajú nápor návštevníkov tradične. Lyžiarska sezóna sa navyše kvôli teplému počasiu v decembri rozbehla pomalšie.

V Jasnej je teraz otvorených viac ako 33 z celkovej dĺžky 50 kilometrov zjazdoviek. Aj slnečné počasie podľa TMR prispelo k tomu, že do Jasnej od rána prúdili tisícky lyžiarov a návštevníkov, ktorí krátko po spustení lanoviek zaplnili kapacity parkovísk v stredisku.

Následne boli autá odklonené už niekoľko kilometrov pred strediskom na záchytné parkovisko, odkiaľ jazdila kyvadlová doprava.

V predchádzajúcej sezóne TMR zaviedlo flexibilné ceny skipasov, ktoré sa menia napríklad v závislosti od vyťaženosti strediska. Lyžiari ušetria v prípade, že si permanentku kúpia v predstihu. Jednodňové skipasy do Jasnej teraz vyjdú na viac ako 50 eur.

TMR uviedla, že kvôli rôznym prekážkam nedokáže realizovať rozšírenie infraštruktúry v Jasnej, ktorá leží na území národného parku. Kritizovala, že neexistuje rozdelenie územia na zóny, ktoré by definovali oblasti s ochranou prírody a územia s povoleným rozvojom.

01 - Modified: 2024-03-08 14:38:31 - Feat.: - Title: Tragédia v Jasnej. Malý chlapec zomrel po zrážke s lyžiarkou 02 - Modified: 2024-01-29 11:24:44 - Feat.: - Title: Svetový pohár v Jasnej je skvelou reklamou pre Slovensko 03 - Modified: 2024-01-21 13:40:32 - Feat.: - Title: Keď sa zo sna stane nočná mora. Vlhová mohla atakovať métu troch miliónov eur, Jasná to celé zmenila 04 - Modified: 2024-01-20 17:23:24 - Feat.: - Title: V Jasnej sa zranil aj Adam Žampa. Možno mi to ukončí sezónu, vraví 05 - Modified: 2024-01-20 15:39:42 - Feat.: - Title: Pre Petru Vlhovú sa po strašidelnom páde sezóna skončila. Vyšetrenie v nemocnici odhalilo poškodené väzy v kolene
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 05:36