StoryEditor

Konflikt Matoviča s Hlinom. Prečo nemalo OĽaNO zástupcu v dnešnej diskusii?

08.12.2019, 16:07
Autor:
klkl
Líder OĽaNO sa z diskusie na poslednú chvíľu ospravedlnil kvôli chrípke.

V diskusnej relácii O 5 minút 12, ktorú vysiela RTVS, sa dnes mali stretnúť lídri štyroch strán. Tomáš Drucker, Marian Kotleba, Alojz Hlina a Igor Matovič. Posledný menovaný však chýbal. Moderátor to v úvode vysvetlil tým, že líder OĽaNO sa na poslednú chvíľu ospravedlnil pre chrípku a strana tak v diskusii nebude mať zástupcu. 

Neskôr však Matovič informoval, že miesto seba poslal Eduarda Hegera. Jeho účasť však mal odmietnuť práve líder KDH Alojz Hlina. “Pána Hlinu som stretol v maskérni, kde on už sedel a pudrovali ho, povedal som mu, že Igor je chorý, že ho skolila choroba a poprosil ma, aby som ho zaskočil, že sa na reláciu tešil a požiadal ma, aby som ho v úvode ospravedlnil," popísal Situáciu Heger.

Podľa jeho slov sa mal až po príchode do štúdia dozvedieť, že jeho účasť je zrušená, dôvodom mal byť práve nesúhlas Hlinu. "Tak som sa išiel s pánom Hlinom rozlúčiť, podal som mu ruku a odišiel som," dodal.

Podobne o incidente informoval na Facebooku aj samotný Matovič. Podľa neho diskutujúci aj RTVS súhlasili, aby Matoviča zastúpil Heger. "Potom prišiel predseda KDH Alojz Hlina. Mimoriadne arogantným spôsobom RTVS oznámil, že "v žiadnom prípade nesúhlasí", aby miesto mňa bol v relácii Edo Heger," napísal v statuse Matovič. 

"Je mi to ľúto, takto sa nespráva človek, takto sa nespráva kresťan," odkázal následne vo videu Matovič. Podľa neho akurát získal viac minút pre seba, okrátil však demokratickú opozíciu o možnosť konfrontovať Druckera aj Kotlebu. "Je to sebecké a egomaniacké," dodal. 

Na vzniknutú situáciu reagoval podobne videom aj Hlina. Ten však tvrdí presný opak a teda že Hegerovu účasť v diskusii nenamietal. "Jediné čo som povedal, je, že na chrípku je Coldrex a dá sa kúpiť v lekárni," povedal. "Nemyslím si, že mňa počúvajú v RTVS. Bolo tam asi desať ľudí," dodal. 

Upozornil aj na to, že Matovič tvrdil, že má chrípku a video pri tom točí v košeli v decembri na balkóne. Matovič sa podľa Hlinu vyhýba diskusiám s ním. 

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 03 - Modified: 2024-03-26 12:33:07 - Feat.: - Title: Hlina vyzýva na vyvodenie zodpovednosti pre lykožrútovú kalamitu na Horehroní 04 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 05 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 08:53