StoryEditor

Fico vie vždy vopred, čo polícia robí proti Kiskovi, reaguje exprezident na obvinenie

06.12.2019, 10:58
Autor:
TASRTASR
Exprezident poukázal na to, že polícia pri vyšetrovaní jeho firmy vymenila za dva roky troch vyšetrovateľov.

Exprezident Andrej Kiska považuje svoje obvinenie pre daňové podvody za "špinavú politickú kampaň".

Uviedol to v stanovisku, ktoré poslal médiám v súvislosti s jeho obvinením pre daňovú kauzu firmy KTAG.

Špinavá politická kampaň

"Moje obvinenie je špinavá politická kampaň, a je dôkazom politického vydierania a mafie, ktorá ovláda Slovensko. Fico (predseda Smeru-SD Robert Fico, pozn. TASR) ma pred tým varoval, keď som ho odmietol dať na ústavný súd. Ešte ako prezident vo februári som takýto postup Ficovej polície avizoval," tvrdí Kiska.

Dodal, že Fico vo štvrtok povedal, nech sa spýtajú Kisku, kedy ho obvinia.

Rovnako v roku 2017 avizoval mimovládkam na Úrade vlády, že onedlho sa ukáže, že som podvodník. O mesiac na to prišiel anonym, ktorý mal potvrdzovať Ficove slová. Fico vie vždy vopred, čo polícia robí proti Kiskovi. Nepochybne ju celý čas riadil cez svojho priateľa oligarchu – Norberta Bödöra. Ten lustroval pre Kočnera novinárov, vrátane Jána Kuciaka, ktorého zavraždili spolu s jeho priateľkou Martinou Kušnírovou. Bödör dodnes nie je ani obvinený. Polícia ho stále kryje."

"Fico hrá vabank"

Obvinenie exprezidenta Andreja Kisku potvrdil TASR hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Znalecké posudky majú poukazovať na zločin daňového podvodu.

Podľa obhajcu Daniela Lipšica základ celého sporu je v tom, že podľa polície náklady, ktoré boli spojené s propagáciou mena Andreja Kisku nepatria do predmetu činnosti spoločnosti KTAG. Oni tvrdia opak, čo by mal preukázať aj ich znalecký posudok.

"Ide o to, do akej miery mohla spoločnosť KTAG zaúčtovať do účtovníctva náklady, ktoré sa týkali propagácie mena A. Kisku pred prezidentskými voľbami. Trestné stíhanie sa v tejto veci vedie pomerne dlho, niekoľko rokov a odvtedy prebehlo pomerne veľa úkonov, ktoré podľa mojej mienky rozptýlili pochybnosti o tom, či propagácia mena A. Kisku pred voľbami pred piatimi rokmi spadala alebo nespadala do predmetu činnosti KTAG. Kľúčový dôkaz, ktorý spochybňuje vyšetrovaciu verziu je ten, že od skončenia mandátu bývalého prezidenta A. Kiska vykonával množstvo prednášok a vzdelávacej činnosti, ktorá je v predmete činnosti spoločnosti KTAG. Mala z nej príjem približne 60.000 eur, z ktorého zaplatila DPH," zdôraznil Lipšic na brífingu v Banskej Bystrici.

Lipšic tvrdí, že ak ešte v júni tohto roku existovali dôkazy na vznesenie obvinenia, teda v čase, keď Kiskovi končil mandát prezidenta, tak malo byť obvinenie vznesené vtedy.

"Vznášať ho po polroku, keď sa dôkazná situácia vyšetrovacích orgánov výrazne zoslabila, zhoršila, a teda nie zosilnila, považujem za účelové," dodal Lipšic.

01 - Modified: 2019-12-05 12:04:26 - Feat.: 0 - Title: NAKA obvinila Fica. Dôvodom sú jeho výroky na podporu Mazureka 02 - Modified: 2019-12-05 15:14:34 - Feat.: 0 - Title: Obvinenie Fica je predčasný vianočný darček 03 - Modified: 2019-12-05 18:58:04 - Feat.: 0 - Title: Poslanci Smeru zvolali brífing k obvineniu Fica, ten naň neprišiel. Je to pod jeho úroveň, tvrdia
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 15:28