StoryEditor

Vyšetrovateľ NAKA zrušil obvinenie Jaroslava Naďa z vynášania tajných informácií

29.11.2019, 13:09
Autor:
TASRTASR
Experta OĽaNO Jaroslava Naďa podozrievali z vynášania utajovaných informácií.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zrušil obvinenie Jaroslava Naďa z OĽaNO za ohrozovanie utajovanej skutočnosti. Hlavný svedok mal totiž zmeniť svedectvo.

"Počas úkonov po vznesení obvinenia upravil hlavný svedok svoju výpoveď. Tým eliminoval úmysel zavinenia," píše polícia na Facebooku.

Naď pre TASR uviedol, že informáciu ešte nemá potvrdenú, sám sa o nej dozvedel zo sociálnej siete. V pondelok (2. 12.) pôjde ráno opätovne na NAKA.

Polícia Naďa obvinila v novembri pre ohrozovanie utajovanej skutočnosti. Trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti sa mal dopustiť pýtaním sa niekoho z „bezpečnostného prostredia“ otázku súvisiacu s kauzou bývalého dôstojníka ruskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa. Odpoveď nedostal. Svoje obvinenie považoval za absurdné a nepodložené.

Za oznamovateľa údajných trestných činov označil šéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara.

Ten naňho podal ešte jedno trestné oznámenie, ktoré sa týka jeho niekdajšieho podnikania. Obviňoval ho taktiež, že mal korumpovať novinára.

Vojenské spravodajstvo malo Naďa aj odpočúvať. Z tohto odpočúvania však podľa Naďa a Lipšica nevzišla žiadna trestnoprávna skutočnosť.

Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) minulý týždeň zvolal aj mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady štátu.

Správu budeme aktualizovať.

01 - Modified: 2019-11-26 09:46:18 - Feat.: 0 - Title: Naď o svojom obvinení: Len tak to nenechám. Čoskoro bude zrejmé, že je to jeden paškvil 02 - Modified: 2019-11-28 14:43:28 - Feat.: 0 - Title: Podľa Gajdoša je zarážajúce, že sa Naď pýtal na utajované skutočnosti
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:21