StoryEditor

Fico: Nevytvárajte obraz, že sa tu pracovalo do posledného dňa a rovno z parlamentu sme išli do volieb

26.11.2019, 14:14
Autor:
TASRTASRmahomaho
Podľa Roberta Fica chce opozícia zneužiť parlament na predvolebnú kampaň, lebo vedia, že ich zákony sa nedajú dorokovať.

Presunutie desiatok návrhov zákonov z aktuálnej schôdze parlamentu na ďalšiu schôdzu je podľa poslanca a predsedu koaličného Smeru Roberta Fica v súlade s Ústavou aj rokovacím poriadkom parlamentu.

Povedal to na utorkovom tlačovom brífingu. O tom, že o návrhoch, ktoré sú v prvom čítaní, sa nebude rokovať, sa podľa Fica dohodli lídri na koaličnej rade.

"Platí zásada, že ak sú na konci volebného obdobia predložené zákony, ktoré nie je možné dorokovať, tak o týchto zákonoch sa nemôže rokovať," povedal Fico novinárom s tým, že opozícia síce tvrdila, že presunutie návrhov je protiústavné, ale nevedela povedať, v čom.

Podľa Fica chcú poslanci opozície zneužiť parlament na predvolebnú kampaň, lebo vedia, že ich zákony sa nedajú dorokovať.

Posledná schôdza

Šéf Smeru uviedol, že aktuálna schôdza je poslednou v tomto volebnom období, ak bude ďalšia schôdza, má sa podľa neho napríklad týkať vrátených zákonov či návrhov v skrátenom legislatívnom konaní.

Fico hovorí, že priestor na ďalšiu parlamentnú schôdzu je obmedzený, keďže po vianočných sviatkoch bude v plnom prúde predvolebná kampaň.

"Nevytvárajte tu obraz, že sa tu pracovalo do posledného dňa a rovno z parlamentu sme išli do volieb. Poslanci Národnej rady sú politici a uchádzajú sa o priazeň voličov," hovorí.

Smer mimoriadnu schôdzu nepodporí

Dodal tiež, že premiér Peter Pellegrini ho informoval, že v zrýchlenom režime napríklad predloží avizovaný legislatívny návrh na očistenie justície.

"Nemáme žiadny dôvod dovoliť opozícii, aby si z NR SR robili predvolebný míting," reagoval Fico na návrh opozície, ktorá chce iniciovať mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej by sa presunuté návrhy prerokovali. Ak takýto návrh príde, Smer ho podľa Fica nepodporí.

O presunutí viac ako polovice návrhov zákonov predložených na aktuálnu 53. schôdzu parlamentu rozhodli poslanci v utorok hlasovaním v pléne.

Ide o poslanecké návrhy, ktoré sú väčšinou v prvom čítaní. Procedurálny návrh predložil Fico. Odôvodnil ho potrebou rozsiahlejšej diskusie k schvaľovaniu štátneho rozpočtu na budúci rok.

01 - Modified: 2022-02-02 09:44:48 - Feat.: - Title: OĽaNO: Voľba šéfa NKÚ má byť o súťaži odborníkov, nie politických nominantov 02 - Modified: 2021-12-14 17:18:48 - Feat.: - Title: Fico: Zdražovanie aj hrozbu fiaska plánu obnovy zatiaľ prekrýva téma pandémie 03 - Modified: 2021-12-01 13:42:49 - Feat.: - Title: Fico sa vyhráža zvolaním veľkého protestu počas lockdownu, hovorí aj o generálnom štrajku 04 - Modified: 2020-10-01 15:26:24 - Feat.: - Title: Šeliga reaguje na Fica: Vláda vyhlásením núdzového stavu neobmedzila ľudské práva a slobody 05 - Modified: 2020-04-20 13:48:09 - Feat.: - Title: Odišli sme, nenecháme sa urážať daňovým podvodníkom, vyhlásil Fico o príhovore Matoviča
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 02:27