StoryEditor

Polícia vysvetľuje, prečo tajila informácie o prípade dobitej ženy, ktorú našli v bratislavskom prístave

19.11.2019, 08:18
Autor:
mahomahochocho
Vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia.

V pondelok 11. novembra našli v bratislavskom prístave brutálne dobitú ženu, ktorá bola tiež pravdepodobne znásilnená. Počas prevozu do nemocnice svojim zraneniam podľahla. Čo sa presne stalo, nie je ani dnes jasné. Ako prvý o prípade informoval spravodajský web televízie Joj.

Krátko po 9. hodine prijalo operačné stredisko záchranárov od zamestnancov prístavu hlásenie, že medzi mostom Apollo a prístavným mostom našli dobitú ženu. Mala byť stále pri vedomí, no podchladená a zvíjala sa od bolesti, stále sa však snažila komunikovať.

Na rôznych častiach tela mala mať ťažké zranenia. Záchranári bojovali o jej život, no počas prevozu do nemocnice zomrela.

Išlo o 34-ročnú Violu zo Sniny - modelku, cestovateľku a fotografku.

Začali trestné stíhanie

Polícia vyše týždňa o prípade neinformovala. Dnes doobeda vydali stanovisko na sociálnej sieti.

"Po príchode na miesto policajti zistili, že na uvedenom mieste sa nachádza žena s početnými zraneniami po celom tele. Privolaní záchranári sa ženu pokúsili oživiť, avšak bezúspešne. Privolaný súdny lekár na mieste cudzie zavinenie nevylúčil ani nepotvrdil a pre zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva," uviedla polícia. 

Podľa portálu noviny.sk mal ženu páchateľ alebo skupina páchateľov tĺcť po členkoch, mala rozsiahle devastačné poranenia análneho otvoru od neznámeho predmetu a zlomený stavec.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia a prípad dnes prebral odbor kriminálnej polície. 

Polícia ubezpečila verejnosť

Polícia tvrdí, že o tomto prípade nebolo možné verejnosť ani novinársku obec skôr informovať.

"Častokrát je pre vyšetrovanie vhodná taktika utajenosti, keď sa napríklad páchateľ trestného činu nedozvie z médií postup polície vo vyšetrovaní. Vďaka tomu môže vyšetrovateľ dobehnúť náskok páchateľa a získať významné informácie." 

Vo vyhlásení polícia zároveň ubezpečila, že v prípade ohrozenia verejnosti by túto informáciu okamžite zverejnili na sociálnych sieťach aj v médiách.

01 - Modified: 2024-04-26 08:47:39 - Feat.: - Title: Lovestream oznámil brutálne mená prere tento ročník. Do Bratislavy príde Macklemore, 50 Cent aj Rita Ora 02 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 03 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu 04 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 05 - Modified: 2024-04-23 20:51:29 - Feat.: - Title: Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 21:35