StoryEditor

Kočner v nahrávke o Ficovi: Pokiaľ bude vládnuť, chcem mať svätý pokoj. Mám odložené veci, o ktorých on vie

18.11.2019, 06:30
Autor:
mahomaho
Marian Kočner hovorí na nahrávke o dohode s vtedajším premiérom Robertom Ficom.

Marian Kočner si začiatkom septembra 2015 nahral rozhovor s podnikateľom Michalom Suchobom. Témou ich stretnutia bol aj vtedajší premiér Robert Fico.

Suchoba si chcel od Kočnera vypýtať peniaze za to, že finančná správa mu nebude kontrolovať dane. Nahrávku má k dispozícii Denník N. 

Kočner hovorí v nahrávke podnikateľovi, že nechce platiť veľa, lebo má dohodu s Ficom. 

"Keď nie, ty nebudeš premiér"

„Ja som kedysi povedal Robovi jednu vec z očí do očí, takto ako tebe, keď sme spolu sedeli a keď som urobil to, čo som urobil, aby vyhrali voľby: Pokiaľ táto vláda bude vládnuť, chcem mať svätý pokoj, nechcem, aby sa do mňa nejaký k…t navážal, či to bude policajt, daňový úrad, alebo prokuratúra. A on mi hovorí: Budeš ho mať. A ja mu hovorím: Keď nie, ty nebudeš premiér. A on hovorí: Ja to viem. No, vybavená vec a takto to je,“ hovorí Kočner. 

„On si pamätá, že v tej vláde je preto, lebo ja som rozoštval bývalú premiérku a predsedu parlamentu,“ pokračuje Kočner s narážkou na expremiérku Ivetu Radičovú a bývalého šéfa parlamentu Richarda Sulíka. 

Suchoba hovorí Kočnerovi, že sú od "Roba" o päť poschodí nižšie. 

„Ale ja nemám problém mu to pripomenúť, len to je ko…na čistá, nestojí to za to. Ja budem radšej, keď tam bude on, lebo viem, že ja budem mať svätý pokoj, ja mám kdesi odložené nejaké veci, o ktorých on vie,“ odpovedá mu Kočner. 

O Ficovi hovoril s Bödörom aj so Zsuzsovou

Kočner si pri stretnutiach nahrával viacerých ľudí. Nedávno bola zverejnená nahrávka, na ktorej nadáva bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi kvôli vydieraniu šéfa Penty Jaroslava Haščáka. 

O Robertovi Ficovi sa Kočner vyjadroval aj v rozhovoroch s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Fica mali nazývať "šéf". 

Z komunikácie s Alenou Zsuzsovou zase vyplýva, že sa mal Kočner stretávať s Ficom aj po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, z ktorej je obžalovaný. 

Kočner sa Zsuzsovej v správach priznal aj k tomu, že sa obáva konca Ficovej vlády. "Bojím sa, že to Hranol neustojí,“ písal jej dva dni po Kuciakovej vražde.

Reakcia Roberta Fica

Penťácky dennik SME a ESETácky Dennik N sa otvorene hlásia k cieľu zničiť stranu SMER – SD. Na tento účel častokrát klamú, bezdôvodne obviňujú a neváhajú proti SMERu – SD a jeho predsedovi použiť akékoľvek krčmové reči. M. Kočner a tieto dva denníky, ktoré na centrále SMERu nazývame Pat a Mat, musia dobre vedieť, že bol trestne stíhaný za ekonomickú trestnú činnosť dávno pred vraždou novinára a jeho priateľky. Išlo o skutky, ktoré spáchal počas vlády I. Radičovej, čo absolútne vyvracia už spomínané krčmové reči, ktorým sa Pat a Mat tak potešili," píše sa v reakcii predsedu Smeru Roberta Fica, ktorú zaslal hovorca Ján Mažgút.

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:43