StoryEditor

Fico položil otázku Kiskovi. Má vysvetliť vzťah so Žembom, ktorého označil za šéfa podsvetia pod Tatrami

11.11.2019, 13:25
Autor:
TASRTASR
Podľa šéfa Smeru opoziční lídri nemôžu na seba útočiť, keďže každý z nich má za sebou mnoho káuz.

Spájanie opozičných strán v prostredníctvom dohody o neútočení považuje predseda vládneho Smeru-SD Robert Fico za spôsob ochrany týchto strán pred sebadeštrukciou. Vyhlásil, že opoziční lídri nemôžu na seba útočiť, keďže každý z nich má za sebou mnoho káuz.

Otázka na Kisku

Fico vyzval predsedu mimoparlamentnej strany Za ľudí Andreja Kisku, aby vysvetlil údajný vzťah so šéfom podtatranského podsvetia. "Aký bol jeho vzťah k šéfovi podtatranského podsvetia, pánovi Žembovi, pokiaľ ide o kšeftovanie s pozemkami pod Tatrami?" pýtal sa na tlačovej konferencii.

​Šéf Smeru-SD okrem toho vytkol opozičným lídrom ďalšie prípady, ako napríklad kauzu lídra mimoparlamentnej koalície Progresívne Slovensko (PS)-Spolu Michala Trubana v súvislosti s drogami, programového lídra PS-Spolu Miroslava Beblavého spomínal v súvislosti s kauzou Gorila, keďže Beblavý bol štátnym tajomníkom v čase druhej Dzurindovej vlády.

Fico vyzval aj médiá, aby venovali svoju energiu voči lídrom strán, ktoré sú súčasťou dohody. Selektívnym prístupom k Smeru-SD a iným prístupom k ostatným stranám škodia podľa neho médiá tomuto štátu. "Ak neotvoríte tému Kiska a jeho úžernícke kauzy, nemôžem vás brať vážne," pripomenul.

Fico vylúčil extrémistov

Fico tiež skonštatoval, že Smer-SD je jasná demokratická ľavica a nikdy nemôže spolupracovať s extrémizmom. "Sme jasne hodnotovo orientovaná strana. Môže ísť Smer do vlády s niekým, kto je proti EÚ? Nemôže. Môže ísť do vlády s niekým, kto má iný pohľad na SNP? Nemôže. Môže ísť do vlády s niekým, kto má iný pohľad na sociálny štát? Nemôže," reagoval Fico na otázku, či vie vylúčiť povolebnú spoluprácu s ĽSNS. Dodal tiež, že každá zvolená strana v parlamente je legitímnou stranou.

Dohodu o neútočení v lete podpísali mimoparlamentné KDH a koalícia PS-Spolu. V pondelok sa k nej pridala strana Za ľudí. Dohoda obsahuje dva konkrétne záväzky.

Strany sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani. Chcú tiež hľadať prienik v programových prioritách budúcej vlády. Po novom obsahuje aj vylúčenie povolebnej spolupráce so Smerom-SD, SNS a extrémistami.

Exprezident Kiska pár minút po skončení Ficovho brífingu poslal reakciu. „Strana Za ľudí rastie, Robert Fico cíti, že končí a má strach. V takýchto chvíľach vždy vymýšľa konšpiračné teórie. Je to jeho stará, aj keď neúspešná taktika. Už mu to nevyšlo pri scientológoch, ani Sorosovi, teraz našiel nejakého mafiána, ktorého som v živote nevidel. Nakoniec to vždy po jeho vymyslených príbehoch dopadlo zle - pre neho. Porazil som ho prezidentských voľbách, nevymenoval som ho za predsedu Ústavného súdu, pomohol som tomu, aby už nebol premiérom. A teraz ho znovu porazíme so stranou Za ľudí v parlamentných voľbách," píše sa v reakcii.

01 - Modified: 2024-04-18 07:57:18 - Feat.: - Title: Najsilnejšiu koalíciu nakoniec vytvoril medveď hnedý 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-17 09:35:50 - Feat.: - Title: Majerský v HNtelevízii o liste von der Leyenovej: Prečo im kroky Poľska nevadia? Nech majú rovnaký meter 04 - Modified: 2024-04-16 14:19:19 - Feat.: - Title: KDH listom žiada Brusel, aby nám nepozastavil čerpanie financií z plánu obnovy 05 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:32