StoryEditor

Danko reaguje na Pellegriniho: Byť premiérom mu chutí. Jeho slová sú napľutím do tváre voličov Fica

30.10.2019, 12:00
Autor:
TASRTASRlmlm
Andrej Danko pripomenul, že sa mu nepozdávajú premiérové slová o tom, že by si vedel predstaviť vládnuť s Andrejom Kiskom.

Vláda i riadenie štátu by fungovali oveľa lepšie, ak by lídri koaličných strán sami sedeli v exekutíve a niesli zodpovednosť za niektorý z rezortov.

Ako názor i priame odporúčanie pri kreovaní budúcich koalícií a vlád to ešte pred stredajším rokovaním kabinetu povedal premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

Pellegriniho kritika

"Ak by každý z predsedov koaličných strán chodil každý deň do práce, podpisoval svoje rozhodnutia v rámci rezortu, zodpovedal sa za ne a tiež by s kolegami z vlády riešil veci, fungovalo by to oveľa efektívnejšie, ako keď tu (na vláde, pozn. red.) časť koalície niečo rozhodne a potom sa musíme ísť dobreže nie prosiť pánom z hradného kopca, či sa im to bude páčiť alebo nie," povedal Pellegrini.

"Ak by to takto fungovalo, že by predsedovia koaličných strán boli aj ministrami, nemuseli by sme mať koaličné rady. Štát neriadi koalícia, ale vláda a parlament," dodal.

Dankov odkaz

Pellegrini spomenul konkrétne Bélu Bugára, nepriamo narážal aj na šéfa parlamentu Andreja Danka. Ten na neho reagoval v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo a premiéra podrobil kritike.

"Vnímam to ako drzosť Pellegriniho. Chutí mu byť premiérom. Vnímam to tak, že Pellegrini sa ešte vždy nerozhodol, či zostane v Smere a tlačí na pílu vo vzťahu k Ficovi, ako sa len dá," povedal Danko. Dodal, že Pellegrini nie je ani predsedom strany.

"Ja ako predseda parlamentu mám čo robiť od rána do večera. Pellegrini si nemôže myslieť, že všetko, čo vláda pošle do parlamentu, mu aj vždy prejde. Tento komfort má Pellegrini od Roberta Fica a on by to mal oceniť a poďakovať mu," doplnil Danko.

Opäť pripomenul, že sa mu nepozdávajú premiérové slová o tom, že by si vedel predstaviť vládnuť s Kiskom. "To bolo napľutie do tváre voličov Roberta Fica."

01 - Modified: 2024-04-26 17:30:56 - Feat.: - Title: Hlina v HNtelevízii: Fico má systém, ako skrotiť Danka 02 - Modified: 2024-04-26 12:55:09 - Feat.: - Title: "Vláda berie ľudom práva." Časť opozície vyzýva prezidentku nepodpísať zákon o strategických investíciách 03 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 04 - Modified: 2024-04-26 09:24:07 - Feat.: - Title: Obnovený proces v korupčnej kauze Slotu prerušili, čaká sa na verdikt Ústavného súdu 05 - Modified: 2024-04-26 11:37:17 - Feat.: - Title: Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes upratoval Dúbravku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 04:57