TASR - Jakub Kotian
StoryEditor

Danko by sa mal zamerať na ministerstvá, ktoré patria pod SNS, reaguje Érsek

24.10.2019, 14:50
Autor:
TASRTASR
Minister dopravy tvrdí, že Andrej Danko už viackrát kritizoval jeho rezort, čo sa ho trochu dotklo.

Nie je pravda, že Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR v oblasti cestovného ruchu nič nerobí.

V reakcii na vyjadrenia predsedu parlamentu a SNS Andreja Danka to uviedol minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) s tým, že o tom hovoria fakty. Danko by sa podľa neho mal zamerať na ministerstvá, ktoré má v pôsobnosti SNS.

​Poznamenal, že Danko už viackrát kritizoval rezort dopravy, čo sa ho "trošku dotklo a dotýka sa to aj tých ľudí, ktorí na ministerstve robia".

Podľa jeho slov šéf parlamentu často spomína oblasť cestovného ruchu. "Napadol, že nič nerobíme, kvázi, v cestovnom ruchu. To nie je pravda, pretože my máme fakty a čísla," podotkol.

Zdôraznil, že návštevnosť Slovenska v priemere za posledné tri roky má zvyšujúcu sa tendenciu, "Je to o 8 – 10 % a nielen našich, ale aj zahraničných turistov," vyčíslil Érsek.

Zároveň skonštatoval, že bola zrušená agentúra pre cestovný ruch a finančné prostriedky sa dávajú priamo do regiónov, ktoré podľa jeho slov najlepšie vedia, ako tieto peniaze zužitkovať.

"Tieto fakty, ktoré my máme k dispozícii, dokazujú, že slovenský cestovný ruch za týchto podmienok, čo my máme, rastie a ide dobre dopredu," vyhlásil Érsek.

V súvislosti s ministerstvom cestovného ruchu a športu uviedol, že ministerstvo by sa nemalo zriaďovať poslaneckým návrhom. Najmenšie ministerstvo na Slovensku totiž podľa neho stojí približne 140 miliónov eur.

"Nech rozhodne o tom ďalšia vláda, alebo kto tu bude vládnuť, o takýchto veľkých zámeroch," dodal s tým, že na to teraz nie je vhodná chvíľa a ani proces nie je taký, aký by mal byť.

Súčasne poukázal na to, že rezort dopravy "zachraňuje" viac ako 100 miliónov eur z ministerstva školstva. "Treba sa spýtať, kto má školstvo na starosti a prečo ministerstvo dopravy, práve ktoré je najväčším prijímateľom operačného programu, musí zobrať aj tento operačný program, aby zachránil 100 miliónov," uviedol minister dopravy s tým, že rezort je pripravený prostriedky čerpať. Aj tieto veci je podľa neho potrebné zvážiť, keď niekto "útočí" na ministerstvo dopravy.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 04 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 05 - Modified: 2024-04-15 12:32:25 - Feat.: - Title: Problémový úsek D1 pri Ružomberku sa rozbehol. Na tuneli Čebrať robí denne 500 ľudí, minister Ráž je spokojný
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:14