StoryEditor

Oslík z Trnavy znova nafúkol mediálnu bublinu. Pácha trestný čin, reaguje Glváč na Matoviča

23.10.2019, 17:57
Autor:
redred
Martin Glváč Igora Matoviča opätovne vyzval, aby si spomenul na šesťhodinovú komunikáciu s Kočnerom.

Podpredseda parlamentu za Smer Martin Glváč dnes podvečer reagoval na brífing Igora Matoviča, na ktorom zverejnil ďalšie správy ohľadňe komunikácie medzi Glváčom a Marianom Kočnerom.

Matovič neskôr pre médiá poslal celý prepis komunikácie.

Glváč reaguje

Tvrdí, že komunikácia a Matovičove hodnotenie nesedí s realitou. "Oslík z Trnavy dnes znova nafúkol mediálnu bublinu. Zverejnená údajná komunikácia a hodnotiace úsudky Igora Matoviča nesedia s realitou. Platí to, čo som už povedal a trvám na tom, že s Mariánom Kočnerom som nemal žiadne stretnutie od januára 2012 a to ani tajné, ako sám Matovič a predseda SaS Richard Sulík," napísal Glváč na sociálnej sieti. 

​Poslanec Smeru doplnil, že ak by sa dopustil akéhokoľvek protiprávneho konania, tak by mu to šéf obyčajných nikdy nedaroval a už by na neho podával trestné oznámenia. 

"Jeho vystúpenie potvrdilo, že ani v tejto mojej údajnej komunikácii sa nič také nenachádza. Znovu zdôrazňujem, že zverejňovaním mojej údajnej komunikácie I. Matovič pácha trestnú činnosť, pričom verejne hovorí o únikoch z vyšetrovacieho spisu, ktorých sa majú dopúšťať orgány činné v trestnom konaní, na čo by mali okamžite reagovať," skonštatoval Glváč.

Matoviča opätovne vyzval, aby si spomenul na šesťhodinovú komunikáciu s Kočnerom a vysvetlil verejnosti, prečo bol témou ich rozhovoru Jozef Majský, s ktorým robil biznis s pozemkami a nakúpil ich za podhodnotenú cenu.

Matovič zverejnil správy

Komunikácia prebiehala od roku 2014 do roku 2017 cez aplikáciu Viber. "Po tomto dátume zrejme prebehli na platformu Threema," povedal na brífingu Matovič.

"Glváč pred dvomi dňami verejne tvrdil, že sa s Kočnerom stretol naposledy v januári 2012," hovorí šéf OĽaNO a dodáva, že v komunikácii sú zdokumentované stretnutia aj po tomto dátume.

Zo správ podľa Matovič vyplýva, že Kočner si mal dosadiť svojho človeka na post zástupcu šéfa Slovenskej informačnej služby.

"22. mája 2016 sa dozvedáme, že Glváč prezradil Kočnerove tajomstvo Fedorovi Flašíkovi, že si nominuje zástupcu riaditeľa SIS," hovorí Matovič.

Ďalšia časť komunikácie sa má týkať Finančnej správy. Podľa Matoviča mal Glváč na žiadosť Kočnera zorganizovať stretnutie u šéfa Finančnej správy.

Glváč s Kočnerom sa rozprávajú o Dušanovi P, ktorý sa mal tiež na stretnutí zúčastniť. Podľa Matoviča ide o Dušana Páteka, ktorý bol následne vymenovaný za viceprezidenta Finančnej správy. Stretnutie sa malo odohrať pred jeho vymenovaním.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:45