StoryEditor

Opoziční lídri sa spojili. Na proteste v Bratislave spoločne spievali hymnu

18.10.2019, 17:00
Autor:
TASRTASR
Zhromaždenia s názvom Za spravodlivé Slovensko sa budú v piatok konať vo viacerých mestách.

Žiadne hádky, žiadne vyťahovanie káuz. Na dnešnom proteste v Bratislave v reakcii na údajnú nahrávku z kauzy Gorila sa opoziční lídri spojili.

Konkrétne Igor Matovič (OĽaNO), Ondrej Dostál (OKS, poslanec SaS), Richard Sulík (SaS), Miroslav Beblavý (Spolu), Michal Truban (Progresívne Slovensko), Andrej Kiska (Za ľudí) a Alojz Hlina (KDH).

Všetci spoločne vyšli po proteste pred Úradom vlády na pódium a spievali slovenskú hymnu.

Pred úradom vlády v Bratislave verejne púšťali údajnú nahrávku Gorily a komunikácie Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

Na budúci týždeň by mali spolu zasadnúť za rokovací stôl a dohodnúť sa na ďalšom postupe ohľadne kauzy Gorila.

Po tomto proteste, ktorý organizovala Kiskova strana Za ľudí, sa v meste konal pochod. Ten zorganizovala Iniciatíva za slušné Slovensko.

Aktuálny pochod je podľa organizátorky Karolíny Farskej reakciou na terajšie kauzy.

Protest pred parlamentom Protest pred parlamentom HN/Alžbeta Gavendová

Konkrétne na zverejnenie informácií z aplikácie Threema Mariana Kočnera, ktorý je obvinený z objednávky Kuciakovej vraždy, ako aj jeho údajnej nahrávky s prokurátorom Dobroslavom Trnkom a nahrávky Gorily.

"Vidíme, že ten verejný tlak má zmysel, tí ľudia postupne odchádzajú," skonštatovala Farská. Slovensko podľa nej prechádza očistným procesom, hoci niektoré zmeny trvajú dlhšie, pretože "nie sú dielom jednej vlády".

​Dav ľudí prešiel od Hodžovho námestia až k budove parlamentu. Zhromaždenie svojou účasťou podporila česká investigatívna novinárka Pavla Holcová, duchovný Daniel Pastirčák a sociológ Martin Bútora.

Pred budovou Národnej rady SR organizátori vyzvali k odstúpeniu sudkyňu Moniku Jankovskú, prokurátora Dobroslava Trnku, špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a na odchod Roberta Fica z politiky. Generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára vyzvali k činom.

Ďalšie zhromaždenia iniciatívy Za slušné Slovensko sú podľa organizátorov podmienené aktuálnym dianím. Plánované sú len dve - na výročie Nežnej revolúcie a vraždy Kuciaka a Kušnírovej.

01 - Modified: 2024-04-18 10:17:25 - Feat.: - Title: Haščákov obhajca tvrdí, že ÚŠP sa nezmohol na preskúmanie obvinenia pre Gorilu. 02 - Modified: 2024-02-28 13:46:07 - Feat.: - Title: Haščák vypovedal ako poškodený pre raziu v sídle Penty: V tomto prípade sa už neuspokojím s ospravedlnením 03 - Modified: 2024-02-25 11:40:20 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Vláda uznala svoju krutú chybu, myslí si Šimečka. Taraba to vidí úplne inak 04 - Modified: 2024-02-21 18:10:15 - Feat.: - Title: "Sme s vami!" znelo v Bratislave. Tisícky ľudí si pripomenuli Jána a Martinu 05 - Modified: 2024-02-12 16:05:44 - Feat.: - Title: Ústavný súd prijal sťažnosť Jaroslava Haščáka na postup SIS v kauze Gorila
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 06:15