StoryEditor

Súd má celú Kočnerovu komunikáciu z Threemy. Usvedčuje obžalovaných, tvrdí Lipšic

17.10.2019, 20:35
Autor:
TASRTASR
Prokurátor Ján Šanta doručil súdu údajnú komunikáciu Kočnera cez aplikáciu Threema.

Obhajca obžalovaných Marek Para bude namietať pripustenie údajnej komunikácie z aplikácie Threema ako dôkaz pred súdom v kauze televíznych zmeniek.

Podľa obhajcu Markízy Daniela Lipšica komunikácia medzi Marianom Kočnerom a viacerými osobami vrátane Pavla Ruska obžalovaných usvedčuje.

"Predpokladáme, že dôkaz nebude spôsobilý na vykonanie,“ uviedol Para. Podľa obhajcu obžalovaných dochádza k výrazným rozporom vo vzťahu k zaisteniu dôkazu. Ten mal odovzdať polícii exsiskár Peter Tóth, ktorý v súčasnosti proti Kočnerovi svedčí.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta doručil súdu údajnú komunikáciu Kočnera cez aplikáciu Threema. Podľa Šantu má tak senát už kompletnú komunikáciu.

Rusko hovorí o potvrdení verzie

Čo sa týka štvrtkovej výpovede Jána Kováčika, ktorý mal v Markíze vlastnícky podiel, si Rusko myslí, že potvrdila jeho verziu.

Na súde totiž uviedol, že mal od Ruska informácie o záväzkoch, ktoré riešil s už nebohým advokátom Ernestom Valkom. Pavol Rusko tvrdí, že v prípravnom konaní Kováčik aj špecifikoval, že išlo o osobný záväzok voči Kočnerovi a Štefanovi Aghovi „O čom inom som mohol hovoriť v prípade dlhu voči Marianovi K. a Štefanovi A., ktorý riešim cez Valka,“ pýtal sa novinárov Rusko.

Kováčik však tiež vo svojej svedeckej výpovedi skonštatoval, že keby vedel o zmenkách v hodnote 500 miliónov korún, tak by nikdy do Markízy nevstupoval.

Rusková zmenky nevidela

Na pojednávaní vypovedala aj exmanželka obžalovaného Pavla Ruska Viera Rusková. Tá tvrdí, že o zmenkách vedela, ale nikdy ich nevidela. Dlh z nich mal uhradiť podľa nej Kováčik, ktorý to neskôr na súde poprel. Rusková taktiež potvrdila verziu obhajoby, že s nápadom na zmenky prišiel Valko.

Jozef Ducák, ktorý je obvinený v kauze Technopol Servis, odmietol, že by pre obžalovaných zháňal staré tlačiarne, tonery, atrament a pero. Poprel tak verziu Petra Tótha.

Pojednávanie v kauze zmenky bude pokračovať 28. októbra. Vtedy je naplánovaná svedecká výpoveď Sylvie Klaus-Volzovej. Z objednávky jej vraždy je Pavol R. obžalovaný v samostatnom konaní.

Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Aghom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky.

Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a obžalovaný v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

01 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 02 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 03 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou 04 - Modified: 2024-03-19 14:09:26 - Feat.: - Title: Špeciálny prokurátor Lipšic zamietol sťažnosti obvinených z kauzy Vírus. Figuruje medzi nimi aj exšéf SZĽH 05 - Modified: 2024-03-18 13:04:16 - Feat.: - Title: Lipšic a ďalší prokurátori z ÚŠP sa dozvedeli, kde na generálnej prokuratúre skončia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 08:03