TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Kmotrík mladší zaplatí peňažný trest, súdny proces nebude

17.10.2019, 14:38
Autor:
TASRTASR
Ivan Kmotrík mladší zaplatí 5-tisíc eur peňažný trest.

Hlavné pojednávanie vo veci viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Ivana Kmotríka mladšieho, obvineného z extrémistického trestného činu, je zrušené.

Ako obhajca Kmotríka, tak aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vzali odpor späť voči trestnému rozkazu.

Kmotrík zaplatí 5-tisíc eur peňažný trest. TASR o tom informovala Kancelária predsedu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS).

Verdikt v podobe peňažného trestu je právoplatný.

Pôvodne bolo hlavné pojednávanie určené na 21. a 25. októbra pred sudcom ŠTS, pracovisko Banská Bystrica. Nedávno odpor voči trestnému rozkazu, ktorým samosudca ŠTS odsúdil koncom augusta Ivana K. mladšieho na peňažný trest vo výške 5-tisíc eur, podal najprv obhajca, ako aj prokurátor ÚŠP.

"Trestný rozkaz ŠTS v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, bol našej advokátskej kancelárii doručený 26. augusta, keď sme sa s jeho obsahom oboznámili. Podľa našich informácií proti trestnému rozkazu podal ako prvý odpor prokurátor ÚŠP ešte pred tým, ako bol našej advokátskej kancelárii doručený, v dôsledku čoho je súd v predmetnej veci povinný vytýčiť termín hlavného pojednávania, vykonať navrhované dôkazy a opätovne rozhodnúť vo veci samej," uviedol v septembri pre TASR advokát Juraj Kuráň. Zdôraznil, že advokátska kancelária podala odpor až po tom, ako bol podaný prokurátorom ÚŠP.

"Prokurátor ÚŠP podal na ŠTS obžalobu na Ivana K., obvineného z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. V máji 2018 po skončení sa futbalového zápasu v Trnave na hracej ploche štadióna za prítomnosti viacerých osôb, ktoré sa po skončení sa futbalového zápasu nachádzali na tribúnach futbalového štadióna, prudko predpažil hore pravú ruku s otvorenou vystretou dlaňou otočenou smerom k zemi so spojenými prstami, a to nad úroveň svojej hlavy, pričom súčasne vyslovil slová 'Heil Hitler', po vyslovení ktorých ešte chvíľku držal pravú ruku vystretú v opísanej polohe, a až následne ju pripažil," konkretizovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Ako dodala, obvinený takto prezentoval pozdrav, ktorý sa spája s nacistickou ideológiou nemeckej Tretej ríše na čele s Adolfom Hitlerom v rokoch 1933 - 1945 a následne s neonacistickým hnutím.

Incident sa mal odohrať po finále Slovenského pohára vo futbale 2017/2018 medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok.

01 - Modified: 2020-11-06 07:43:53 - Feat.: - Title: Kmotrík dostal trest za koučovanie. Nemôže ísť do šatní ani na hráčsku lavičku 02 - Modified: 2018-05-04 08:00:47 - Feat.: - Title: Kmotrík mladší má ďalší problém. S fanúšikmi sa radoval so vztýčenou pravicou 03 - Modified: 2018-04-07 22:17:58 - Feat.: - Title: Kmotríka mladšieho zadržala polícia. Má ísť o incident z derby medzi Trnavou a Slovanom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:56