StoryEditor

Csáky Bugárovi: Stali sme sa súpermi (video)

09.06.2009, 13:38
Predseda SMK Pál Csáky (na snímke) označil vytvorenie novej Bugárovej strany za zlý a nepremyslený krok. "Stali sme sa súpermi," odkázal svojim bývalým straníckym kolegom.

Občania nechcú ďalšiu stranu
Csáky povedal, že uplynulé mesiace chodili po regiónoch a od maďarských občanov dostali jasnú odpoveď, že dve maďarské politické strany nechcú. Podobne sa vyjadril aj László Miklós, podľa ktorého dve strany nemajú čím súperiť. "Čo môže ešte jedna alebo druhá strana navyše ponúknuť? Ideologicky nemáme žiadne rozdiely," hovorí Miklós.

Exminister životného prostredia dodáva, že Bugár ešte nedávno tvrdil, že svoj plánovaný odchod z politiky zváži, iba ak podpora SMK hrozivo klesne. Ako však hovorí, získali 12 percent vo voľbách. "Som sklamaný, ale predovšetkým smutný," dodáva Miklós na adresu vzniku novej strany.

Csáky: Nie som na vine
Predseda Csáky sa nepovažuje za vinného pre odchod členov. Podľa vlastných slov sa snažil, aby sa problémy vyriešili vo vnútri strany a nedošlo k štiepeniu. "Urobili sme všetko preto, aby sa dnešný deň nerealizoval v takých intenciách, v akých sa realizoval." SMK bude podľa neho naďalej pokračovať vo svojej činnosti a svojim členom odporučia, aby nevystupovali z SMK a nepodporovali novú stranu. "SMK je a ostane akcieschopnou stranou," dodáva Csáky. Iván Farkaš povedal, že na republikovom sneme túto sobotu zhodnotia, aká je podpora SMK v regiónoch a koľko majú členov. Chcú okrem toho vyslať signál smerom k členom a sympatizantom o tom, že "SMK bude naďalej silná a bude môcť reprezentovať ich záujem."

VIDEO: SMK a Most-Híd čaká tvrdý boj





Myšlienka je dobrá
Podľa Józsefa Berényiho je myšlienka slovensko-maďarskej strany síce zaujímavá, ale bude sledovať, či strana Most - Híd naozaj zoberie do svojho vedenia nejakého Slováka. Farkas dodáva, že vznikom dvoch maďarských strán nastane súboj medzi nimi, či už v parlamente alebo v regiónoch. Miklós do poslednej chvíle veril, že novú stranu Bugárovci nezaložia. "O čo budeme súperiť? Čím? Však obidve budeme ponúkať to isté," hovorí bývalý minister.

01 - Modified: 2003-08-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Západ je citlivejší 02 - Modified: 2003-08-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ľudia, ktorí odmietli dať cez internet svoje údaje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 11:19