StoryEditor

Medzi saskármi sa napätie stupňuje, Nicholsonová spustila lavínu. Si hnusné stvorenie, reagovala Blahová

08.10.2019, 11:37
Autor:
lmlm
Natália Blahová sa do Lucie Ďuriš Nicholsonovej pustila na sociálnej sieti. Následne sa k tomu vyjadrovali viacerí súčasní či bývalí poslanci SaS.

Situácia v strane SaS je čoraz viac napätejšia. Najnovšie sa spory vyostrili po tom, ako poslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová poskytla rozhovor pre Denník N.

V ňom kritizovala konanie ľudí skupiny okolo podpredsedu Ľubomíra Galka. „Na piatich-šiestich hodinách čistého času by ste videli to, čo sa v SaSke odohrávalo posledné mesiace, možno roky. To, akými nezmyselnými obštrukciami sa ľudia okolo Ľubomíra Galka snažili docieliť, čo ani sami nevedeli pomenovať," povedala pre Denník N.

​"Veľmi hnusné stvorenie"

Členka tejto skupiny Natália Blahová sa do Ďuriš Nicholsonovej pustila na sociálnej sieti. Následne sa k tomu vyjadrovali viacerí súčasní či bývalí poslanci SaS.

"Lucia, ty si veľmi hnusné stvorenie. Už dávno som ti to chcela povedať.  To som ti povedala, keď si opakovane a hrubo urazila Jozefa Rajtára tým, že si ho robila zodpovedným za konanie človeka, s ktorým sa stretol dávno predtým, než ti začal robiť úklady. Dobre to vieš a vedela si to," napísala Blahová.Tá odstúpila z postu predsedníčky poslaneckého klubu SaS.

Rozhodnutie Natálie Blahovej berieme na vedomie. Je to logický krok, ktorý súvisí s jej vylúčením zo strany SaS. Nového predsedu poslaneckého klubu si zvolia poslanci na stredajšom zasadnutí poslaneckého klubu,“ povedal v reakcii Richard Sulík.

Dodala, že ľudia majú problém s ňou spolupracovať, lebo je ľahkovážna, nezodpovedná a sebestredná osoba, lebo ich používa ako ponožky. Nicholsonová jej na to reagovala, že je to veľmi smutné. "Drž sa si bojovníčka."

Do tohto sporu sa zaplietol aj Galko, ktorý tiež komentoval slová Ďuriš Nicholsonovej.

Reakcie súčasných či bývalých členov

"Spomenúť ma v jednom rozhovore 25 krát a v 90 percentách prípadoch klamať alebo zavádzať je unikát. A tak teraz rozmýšľam, kto koho vlastne inšpiruje - či Ľuboš Blaha Luciu Nicholsonovú alebo Lucia Nicholsonová Ľuboša Blahu," ostro reagoval Galko na sociálnej sieti.

"Lucia, vieš, že my dvaja nemáme jednoduchý vzťah, najmä po tom, ako si na jednom staromestskom zastupiteľstve riešila totálny konšpiračný nezmysel, že chcem “údajne sprivatizovať Pisztoryho palác”. Každopádne som rád a oceňujem, že si otvorene napísala o svojej skúsenosti s Galkom a jeho dlhoročnými intrigami v SaS. Ak SaS skončí, bude to do veľkej miery zásluha Galka. Ale tiež Richarda, ktorý to až nepochopiteľne (?) celé roky prehliadal," reagoval bývalý člen SaS Juraj Miškov.

Bratislavský župan Juraj Droba napísal, že len sa o sporoch dlho nehovorilo, pretože nechceli prepierať špinu na verejnosti.

Na vyhrotenú reakciu v SaS dnes reagovala aj podpredsedníčka Jana Kiššová, ktorá v strane skončila. Patrila k Sulíkovým kritikom, aj keď šéf liberálov s ňou ešte pred pár dňami rátal ako s číslom tri na kandidátke pre budúcoročné parlamentné voľby.

01 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 02 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 03 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 04 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 05 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 12:10