StoryEditor

Obnova Mlynských Nív napreduje. Rysuje sa už aj kruhový podzemný podjazd

30.09.2019, 13:03
Autor:
TASRTASR
Novú autobusovú stanicu majú dokončiť v roku 2020 a bude kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy.

Výstavba novej autobusovej stanice a rozsiahla rekonštrukcia priľahlej ulice Mlynské nivy v Bratislave ďalej napredujú. Developer HB Reavis informoval TASR, že aktuálne sa na stavbe stanice o približne dva mesiace plánuje posledná betonáž stropu.

Práca už aj v interiéri

Okrem toho pracujú na oceľových konštrukciách, predpokladaná posledná z nich by sa mala montovať na konci januára. Tvorí sa už aj interiér. Pri výstavbe 125-metrovej výškovej budovy Nivy Tower dokončujú betonáže všetkých nosných konštrukcií a finalizujú osádzanie fasády.

"Oceľové konštrukcie sú súčasťou budúcej tržnice a átria. Budú tvoriť ich strechu, cez ktorú budú prirodzene prechádzať slnečné lúče. Dotvorí sa tak pocit otvorenej tržnice barcelonského typu," priblížil developer.

V interiéri stanice začína realizovať viaceré práce. "Nájdete tu viac ako 20 profesií, medzi ktorými sú napríklad inštalatéri vody, izolatéri, betonári, murári, taktiež firma, ktorá realizuje stabilné hasiace zariadenia a mnoho ďalších, ktorí sa podieľajú na dokončení stavby," spresnil investor.

Rysuje sa podzemný kruhový objazd

V prípade výškovej budovy Nivy Tower sa začína demontáž žeriavu s označením J1. Pracuje sa napríklad v technologických podlažiach (30. a 31. poschodie), ale aj v samotnom vnútri stavby, keďže sa postupne pripravuje na príchod prvých nájomcov veže. "Ide o práce vo výťahových lobby, na schodiskách a samotných poschodiach. O čom sme zatiaľ neinformovali, je fontána, ktorá je plánovaná pred vchodom do veže," uviedol developer.

Deklaruje, že napredujú práce aj na ulici Mlynské nivy, kde sa už rysuje podzemný kruhový objazd. "Na Svätoplukovej ulici sme už takmer dobudovali odbočovací pruh doprava na Mlynské nivy a čoskoro sa púšťame aj do druhého smeru tejto ulice. Z tohto dôvodu dôjde k zúženiu jazdného pruhu v smere na Záhradnícku," upozorňuje investor. Takmer hotová je podľa jeho slov aj križovatka s Karadžičovou.

Novú autobusovú stanicu majú dokončiť v roku 2020 a bude kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy.

Výstavba projektu Stanica Nivy sa začala v máji 2017 prácami na administratívnej budove Nivy Tower. Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice sa začali v októbri 2017 a boli dokončené v januári 2018.

Funkciu doterajšej autobusovej stanice plní náhradná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave. Investor v auguste informoval, že po bulvári Mlynské nivy, ktorý aktuálne buduje, bude kompletná doprava spustená až po letných prázdninách budúci rok.

01 - Modified: 2024-03-21 20:10:51 - Feat.: - Title: Ďalší čínsky developer má problém, teraz dlh v termíne nesplatila firma Radiance 02 - Modified: 2024-03-10 14:33:17 - Feat.: - Title: Čínska vláda stupňuje tlak na problémových developerov. Majú ísť do bankrotu 03 - Modified: 2024-02-26 12:31:24 - Feat.: - Title: Šéf Penta Real Estate v HNtelevízii: Trh sa výrazne rozhýbal v posledných troch mesiacoch. Čo prinieslo zlom? 04 - Modified: 2024-02-19 17:23:39 - Feat.: - Title: Osud realitného fondu HB Reavis je spečatený. Čo urobí nový majiteľ? 05 - Modified: 2024-02-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Ceny novostavieb v Bratislave neklesajú, niektoré sa však stávajú dostupnejšími
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 05:29