StoryEditor

"Aj ja som sa rozprával s Haščákom. Mám odísť z politiky?" Pellegrini prudko reagoval na Gorilu

27.09.2019, 11:02
Autor:
lmlmTASRTASR
​Premiér reagoval na zverejnené informácie, že polícia zaistila pred necelým rokom USB kľúč s nahrávkou, ktorá by mohla súvisieť s kauzou Gorila.

Premiér Peter Pellegrini dnes prudko reagoval na najnovšie informácie ohľadne kauzy Gorila. Pellegrini sa spýtal, či aj on má odísť z politiky, keď sa stretol so šéfom Penty Jaroslavom Haščákom. 

Vy ste s ním nerozprávali? Ja som s pánom Haščákom rozprával viete kde? Na 25. výročí osláv podniku Závody SNP bývalé Slovalco. Som s ním sedel a rozprával sa, ako sa darí Novalcu a koľko toho hliníka vyrobia a tak. Mám odísť zo slovenského politického života, lebo som sa s ním rozprával? Nemyslím si," vyhlásil Pellegrini.

​"Fico môže pokojne spávať"

Premiér reagoval na zverejnené informácie, že polícia zaistila pred necelým rokom USB kľúč s nahrávkou, ktorá by mohla súvisieť s kauzou Gorila.

Stalo sa tak v jednej z nehnuteľností obvineného podnikateľa Mariana Kočnera. Pellegrini sa na brífingu zastával šéfa Smeru Roberta Fica.

"Ak je Gorila pravá, tak Robert Fico je ten, ktorý môže najlepšie z nich spávať. Byť v nejakom byte a piť kolu, ak to vôbec bola pravda, je ten najmenší problém," doplnil Pellegrini.

Pellegrini pripomenul, že kauza sa týkala Dzurindovej vlády. "Viem, že v Gorile je veľmi veľa popísaného o tom, ako sa uplácalo pri privatizácii štátneho majetku," povedal Pellegrini s tým, že sa teší, ako sa ráno zobudili ľudia, ako Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš, či Jirko Malchárek.

"Pozrite si tú Gorilu znovu, lebo doteraz niekto pri Gorile stále spomína len Roberta Fica. Dočítate sa tam veci o SDKÚ a všetkých tých privatizéroch, a o tom ako tam šušťali 'počítačky' peňazí. Ak je toto pravda, ďalšia vlna ľudí musí odísť z verejného života a hanbiť sa, ospravedlniť sa a mnohí možno aj pôjdu do basy," reagoval.

"Je to hlavne kauza Dzurindovej vlády"

Minister financií Ladislav Kamenický označil účasť Fica v Gorile za špekuláciu. "Ja to považujem hlavne za kauzu SDKÚ, to sa prejavilo aj vo voľbách potom," skonštatoval po rokovaní vlády.

To, že nahrávku z Gorily, ktorú polícia našla v decembri 2018 v dome Mariana K., označili znalci za autentickú, potvrdil pre denník Sme odchádzajúci šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica.

Nahrávka je dlhá možno aj desiatky hodín a obsahuje ešte viac informácií, než bolo vo zverejnenom spise z roku 2011. "Sú tam veci, ktoré s Gorilou sedia, potom sú v spise veci, ktoré sme na nahrávkach nepočuli. Takisto sme na nahrávke našli aj úplne nové veci," povedal pre denník Kyselica.

01 - Modified: 2024-04-18 10:17:25 - Feat.: - Title: Haščákov obhajca tvrdí, že ÚŠP sa nezmohol na preskúmanie obvinenia pre Gorilu. 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 04 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 05 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 12:54