Veronika RemišováTASR/J. Kotian
StoryEditor

Remišová: Spoločný tlak na boj s mafiou prináša výsledky

26.09.2019, 12:58
Autor:
TASRTASR
​Veronika Remišová upozorňovala už pred rokom ministerku vnútra Denisu Sakovú na prípad podozrivých kontaktov Milana Mihálika.

Úrad inšpekčnej služby dnes zadržal dôstojníkov NAKY Vorobjova a Mihálika v súvislosti so spoluprácou s Mariánom Kočnerom.

Poslankyňa NR SR Veronika Remišová (strana Za ľudí), ktorá v tejto súvislosti podávala na Úrad inšpekčnej služby viacero podnetov, túto správu vníma ako pozitívny krok na ceste k obnoveniu dôvery verejnosti voči práci polície a očakáva posun vo vyšetrovaní prenikania mafie do radov bezpečnostných zložiek.

Som rada, že dlhodobé a systematické úsilie boja proti korupcii a mafii v radoch polície prináša ovocie a štátne orgány dnes už musia konať,“ uviedla Remišová.

​Veronika Remišová upozorňovala už pred rokom ministerku vnútra Denisu Sakovú na prípad podozrivých kontaktov Milana Mihálika, no napriek zrejmému porušeniu zákona ministerka vnútra priamo na pôde parlamentu tohto policajta obhajovala.

Z dôvodu nečinnosti ministerky sa Remišová obrátila priamo na inšpekciu ministerstva vnútra, podobne ako aj v kauze lustrácií Jána Kuciaka, ktoré mal údajne na pokyn Tibora Gašpara vykonávať druhý zo zadržaných Pavol Vorobjov.

Vo veci lustrácií, ako aj podozrení z prepojenia organizovaného zločinu a špičiek polície Remišová podala na inšpekciu viacero podnetov a v predmetnej veci bola nedávno vypovedať na Úrade inšpekčnej služby. Remišová zadržanie dvoch vysokých policajných dôstojníkov víta, keďže už dlhé mesiace existovali veľmi vážne podozrenia, na ktoré opakovane upozorňovali aj média.

Očakávam, že toto úsilie bude pokračovať a zodpovednosť bude vyvodená aj voči ďalším osobám z radov súčasných či bývalých policajných funkcionárov, ktorí svojou činnosťou napomáhali páchaniu trestnej činnosti. Stíhať korupciu je ťažké, no ešte ťažšie je stíhať a usvedčiť skorumpovaných policajtov, ktorí prešli na druhú stranu,“ povedala Remišová.

Dodala, že vzhľadom na informácie, ktoré vychádzajú v súvislosti s vyšetrovaním Kočnera na verejnosť, vidíme, že situácia v polícii je vážna. Z toho dôvodu treba podľa nej policajnú inšpekciu posilniť aj kapacitne a prijať opatrenia, aby na policajnej inšpekcii mali elitní vyšetrovatelia dobré podmienky a absolútnu nezávislosť vyšetrovať akúkoľvek citlivú kauzu.

Systémové zmeny v polícii a policajná inšpekcia budú prioritou strany ZA ĽUDÍ v boji za spravodlivé Slovensko.

01 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 02 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 03 - Modified: 2024-03-24 09:08:01 - Feat.: - Title: Remišová gratuluje Korčokovi, druhé kolo označila za výzvu pre spoločnosť 04 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch 05 - Modified: 2024-03-16 16:30:27 - Feat.: - Title: NAKA zadržala počas protidrogovej akcie 11 osôb aj výrobňu heroínu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:57