Robert FicoTASR/J. Kotian
StoryEditor

Fico mal prejaviť frustráciu z verejnej voľby. Poslanec SaS tvrdí, že mu šéf Smeru vulgárne nadával

25.09.2019, 22:05
Autor:
TASRTASRlmlm
Bývalý premiér mal v parlamente vulgárne nadávať poslancovi SaS Martinovi Klusovi.

Šéf Smeru Robert Fico mal v stredu v parlamente podľa niektorých opozičných poslancov prejaviť frustráciu z toho, že voľba ústavných sudcov bola verejná a nie tajná ako navrhoval Smer.

Podľa portálu aktuality.sk mal bývalý premiér vulgárne nadávať poslancovi SaS Martinovi Klusovi. "Áno, bohužiaľ," reagoval Klus na otázku, či sa tento incident odohral.

Hovorca Smeru Ján Mažgút pre HN povedal, že sa Fico pravdepodobne vo štvrtok vyjadrí aj k tejto situácii.

"Ja som v prvom rade rád, že tato sága je za nami, že už prestaneme verejnosť zaťažovať tým, že Národná rada SR si nevie plniť svoju ústavnú povinnosť," povedal Klus. "Musím ale dodať, že maslo na hlave majú koaliční poslanci, majú väčšinu v rukách a nevedeli sa viackrát dohodnúť na voľbe," doplnil.

Skonštatoval, že k úspešnej voľbe bola potrebná verejná voľba, ktorú opozícia od začiatku presadzovala.

O incidente písal na sociálnej sieti aj šéf Spolu Miroslav Beblavý.

"Na záver tejto frašky sa na mňa dnes podvečer pán Fico rozkričal, že či sme to takto verejne chceli my demokrati. Zrejme ho rozladila verejná voľba. Nuž, my demokrati sme zachraňovali najmä zvyšky dôstojnosti Národnej rady Slovenskej republiky. Dôstojnosti, ktorú vládna väčšina účinne ničila. Máme to za sebou," napísal Beblavý.

Poslanec Smeru Ján Podmanický odovzdal v stredu počas voľby kandidátov na ústavných sudcov prázdny hlasovací lístok. Urobil tak na protest proti verejnej voľbe, nakoľko tajnú voľbu považuje za výdobytok demokracie.

"Som dlhodobý kritik verejnej voľby. Považujem tajnú voľbu za výdobytok demokracie a tajná voľba vychádza z našich ústavných princípov a tradícií. Takže ja som na protest proti verejnej voľbe odovzdal hlasovací lístok prázdny," povedal Podmanický pred novinármi.

"Ale na druhej strane som osobne veľmi rád, že sme zvolili zvyšných kandidátov na sudcov Ústavného súdu a pani prezidentka už môže vo veľmi krátkom čase vymenovať sudcov Ústavného súdu," povedal poslanec s tým, že túto možnosť mala prezidentka už skôr, keďže exprezident Andrej Kiska zaviedol podľa neho precedens, keď vymenoval sudcov ešte predtým, než boli zvolení všetci kandidáti.

01 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 02 - Modified: 2024-04-14 09:10:00 - Feat.: - Title: Poslancov čaká stobodový program vrátane odstrelu medveďov a odvolania Šimkovičovej. O čom budú rokovať? 03 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 04 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 05 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 08:25