Dušan KováčikPavol Funtál
StoryEditor

Kováčik považuje výzvy na svoje odstúpenie za predvolebnú kampaň

19.09.2019, 12:52
Autor:
TASRTASR
Špeciálny prokurátor aj naďalej odmieta stretnutia s Marianom Kočnerom aj Norbertom Bödörom.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik považuje výzvy opozičných politikov na svoje odstúpenie za ich predvolebnú kampaň a ostro sa ohradzuje voči šíreniu nepodložených medializovaných informácií, ktoré považuje za lži. Uviedla to hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Stretnutia s Marianom Kočnerom aj Norbertom Bödörom prokurátor aj naďalej odmieta.

"Opakovane uverejňované, ničím nepodložené závery o protiprávnom postupe špeciálneho prokurátora či neexistujúcom vzťahu, sú podsúvané klamstvá, ktoré (Kováčik, pozn. TASR) považuje za súčasť dlhodobej účelovej diskreditačnej kampane, ktorej cieľom je ustavičným opakovaním lživých informácií, prezentovaných ako pravdivých, vyvolávať a živiť vo verejnosti falošný dojem o jeho neprofesionalite a neetickom chovaní s cieľom dosiahnuť jeho odstúpenie z funkcie špeciálneho prokurátora," uviedla hovorkyňa.

Špeciálny prokurátor tiež vyhlásil, že vždy postupoval v trestných veciach v súlade so zákonom a žiadnej nepovolanej osobe neposkytol žiadne údaje z trestných vecí.

Naďalej je pripravený aj na spoluprácu s orgánmi činnými v trestnom konaní. Tie ho však zatiaľ neoslovili.

"K dnešnému dňu nebol políciou špeciálny prokurátor predvolaný vypovedať k predmetnej trestnej veci ani k ďalším veciam, ktoré boli medializované. Nedisponuje informáciou, prečo tak doteraz neurobila," dodala Tökölyová.

Na odstúpenie Kováčika vyzvali viacerí opoziční politici. Odvolávajú sa na medializované informácie. Vyčítajú mu tiež nečinnosť v boji proti korupcii alebo kritiku verejných informácií o vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

01 - Modified: 2023-11-16 12:50:39 - Feat.: - Title: V korupčnej kauze Kováčika sa začali záverečné reči. Prokurátor mu navrhuje 14 rokov vo väzení 02 - Modified: 2023-10-04 11:01:52 - Feat.: - Title: Expolicajt Kučerka by mal v korupčnej kauze Dušana Kováčika vypovedať v piatok 03 - Modified: 2023-10-04 09:20:31 - Feat.: - Title: V korupčnej kauze Dušana Kováčika vypovedá cez telemost expolicajt Kaľavský 04 - Modified: 2023-07-28 10:52:06 - Feat.: - Title: Proces s Dušanom Kováčikom: Na súde vypovedal exriaditeľ NAKA Zurian 05 - Modified: 2023-03-28 08:47:32 - Feat.: - Title: Ústavný súd odmietol sťažnosť Dušana Kováčika voči rozsudku Najvyššieho súdu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:50