StoryEditor

Most podporí otvorenie schôdze o odvolaní Pellegriniho, vyhlásil Bugár

11.09.2019, 14:21
Autor:
TASRTASR
Ďalšiu mimoriadnu schôdzu iniciovala opozícia, ktorá nebola spokojná s tým, ako sa presunulo hlasovanie o nedôvere premiérovi na koniec riadnej schôdze parlamentu.

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár v stredu deklaroval, že poslanci Mosta-Híd na piatkovej (13. 9.) mimoriadnej schôdzi parlamentu podporia jej otvorenie. Schôdzu znovu iniciovali opoziční poslanci po tom, ako sa ju v uplynulých dňoch nepodarilo otvoriť. Cieľom mimoriadnej schôdze je vysloviť nedôveru premiérovi Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD).

"Mostu-Híd je jedno, ako zareagujú koaliční partneri, my určite budeme hlasovať za otvorenie mimoriadnej schôdze," povedal Bugár s tým, že koaličných partnerov o tom informujú.

Ďalšiu mimoriadnu schôdzu iniciovala opozícia, ktorá nebola spokojná s tým, ako sa presunulo hlasovanie o nedôvere premiérovi na koniec riadnej schôdze parlamentu. Pôvodne sa mal premiér pred poslancov postaviť už minulý týždeň v piatok (6. 9.).

Keďže plénum nebolo uznášaniaschopné, schôdzu sa poslanci pokúsili otvoriť opäť v pondelok (9. 9.). Ani vtedy sa pre rovnaký dôvod schôdza neotvorila. Danko preto bod zaradil na záver septembrovej schôdze.

Vláda už povedala, že s odvolaním nesúhlasí a vidí za ním účelovosť opozície.

Dôvodom na odvolanie premiéra je podľa opozície to, že nenavrhol odvolať Moniku Jankovskú (Smer-SD) z postu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti po tom, ako sa objavili informácie o jej údajnej komunikácii s Marianom Kočnerom, obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Jankovská medzičasom vo funkcii skončila.

Bugár si tiež podľa vlastných slov myslí, že Mandátový a imunitný výbor NR SR nemusí rokovať o vzdaní sa mandátu poslancov.

Myslí si, že tak, ako to bolo v prípade Moniky Jankovskej, Viktora Stromčeka a Petra Kažimíra, to bolo v poriadku.

Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) mal požiadať mandátny a imunitný výbor o posúdenie toho, či Jankovskej, Stromčekovi a Kažimírovi zanikol mandát v súlade s ústavou a legislatívou.

01 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 02 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 03 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 04 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 05 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 03:41