TASR/Dano Veselský
StoryEditor

Premiér: Holokaust si treba neustále pripomínať. Už nikdy sa nič podobné nesmie zopakovať

27.01.2022, 14:02
Autor:
TASRTASR
Zodpovednosť leží na každom z nás, povedal Eduard Heger.

Zbavenie miliónov ľudí dôstojnosti, ich zotročenie a zavraždenie, je zločinom, ktorý už nesmieme viac dopustiť.

Zodpovednosť leží na každom z nás. Vyhlásil to premiér Eduard Heger pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu, pripadajúceho na 27. januára. Podotkol pritom, že mier nie je samozrejmosť.

"Medzinárodným dňom pamiatky holokaustu si pripomíname jednu z najväčších krutostí našich dejín. Ľudia v koncentračných táboroch si prešli doslova peklom, ktoré si mnohí nevieme ani predstaviť," uviedol predseda vlády s tým, že si treba pripomínať príčiny i dôsledky holokaustu, aby sa niečo podobné viac nezopakovalo.

​Zdôraznil, že mier a prosperita nie sú samozrejmosťou a treba si ich vážiť.

"Vedomí si zverstiev, ktoré spúšťa vojna, buďme práve dnes súčasťou koalície štátov, ktoré vyznávajú a bránia slobodu, demokraciu, právny štát a ľudskosť," dodal premiér.

Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu vyhlásilo Valné zhromaždenie OSN v roku 2005 ako deň spomienky na šesť miliónov židovských obetí holokaustu počas druhej svetovej vojny.kolik

​Dátum pripomína 27. január 1945, keď Červená armáda oslobodila nacistický koncentračný a vyhladzovací tábor Auschwitz-Birkenau.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 05:37