StoryEditor

Koaliční partneri kritizujú Fica. SNS je prekvapená a v šoku z vyjadrení o Mazurekovi

05.09.2019, 18:28
Autor:
TASRTASR
Šéf Smeru Robert Fico tvrdí, že to, za čo odsúdili exposlanca Milana Mazureka, si myslí „takmer celý národ“.

Slovenská národná strana je prekvapená a v šoku z vyjadrení predsedu Smeru Roberta Fica, ktorý obdivuje prejavy extrémizmu Mazureka, uvádza sa v stanovisku strany. Informovala o tom hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

Koaličná SNS dúfa, že si ich koaličný partner uvedomuje, "že podpora extrémizmu v akejkoľvek podobe je vysoko spoločensky nebezpečná".

Národniari dodávajú, že to nie je akceptované v Bruseli ani v Moskve.

​Exposlanec Národnej rady SR Milan Mazurek (ĽSNS) povedal to, čo si myslí takmer celý národ. Uviedol to predseda Smeru Robert Fico vo videu na sociálnej sieti na margo právoplatného odsúdenia Mazureka za hanobenie národa, rasy a presvedčenia.

Fico tvrdí, že orgány činné v trestnom konaní a súdy často rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov.

Mazurek čelil obžalobe pre jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v Rádiu Frontinus.

"Vyťahuje protirómsku rétoriku"

Fica kritizuje aj splnomocnenec vlády pre rómske komunity Ábel Ravasz (Most-Híd). "Zvolebnieva sa a Robert Fico opäť vyťahuje protirómsku rétoriku," uviedol.

„Je smutné, že si o občanoch Slovenska myslí, že majú rovnaký názor ako Mazurek a jeho družina a žiaľ aj on sám,“ napísal Ravasz. Fica podľa neho neoprávňuje jeho nervozita k tomu, aby „rozdúchaval národnostné vášne“.

Podľa splnomocnenca vlády pre rómske komunity je to nedemokratické, neetické a nebezpečné. „Správajme sa ako zodpovední politici, hodní 21. storočia a demokratického Slovenska,“ dodal.

Poslankyňa SaS vyzvala na stíhanie

Vyjadrenia Fica kritizuje aj poslankyňa opozičnej SaS Natália Blahová. Tá vyzvala orgány činné v trestnom konaní, aby začali Fica stíhať.

„Robert Fico týmto výrokom nepriamo tvrdí, že odsúdený mal pravdu a výroky, ktoré boli uznané Najvyšším súdom SR za hanlivé a fašistické, sú pravdou. Preto by mali konať orgány činné v trestnom konaní,“ vyzvala Natália Blahová.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 03 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 04 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 05 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
22. apríl 2024 01:44