StoryEditor

Pellegrini reaguje na Jankovskú: Verím, že ju budú nasledovať aj Sulík s Matovičom

03.09.2019, 15:28
Autor:
klkl
Pellegrini vo videu, tak ako už aj v minulosti, pripomenul, že doteraz sa nepreukázalo, že Jankovská konala protizákonne.

Premiér Peter Pellegrini vo videu zverejnenom na sociálnej sieti reagoval na odchod Moniky Jankovskej z funkcie štátnej tajomníčky. Tá skončila pre údajnú komunikáciu s Marianom Kočnerom, pre ktorú jej NAKA zabavila mobilný telefón.

Pellegrini vo videu, tak ako už aj v minulosti, pripomenul, že doteraz sa nepreukázalo, že Jankovská konala protizákonne. "Spravodlivosť sa nerobí na ulici ani v médiách a ja dodnes nedisponujem konkrétnymi dôkazmi, ktoré by mi postačovali na vyvodenie politickej zodpovednosti," povedal premiér.

​Keby bola situácia iná, konal by podľa vlastných slov rýchlo a bezodkladne.

Je však rád, že sa Jankovská rozhodla z funkcie odísť, pokladá to však za jej "osobné rozhodnutie."

Podľa premiéra by teraz mali nasledovať aj ďalšie odchody.  "Verím, že situácia sa teraz upokojí a budú nasledovať odchody ďalších verejne činných osôb z politického života, ktoré sa priamo stretávali s Marianom K.," povedal.

​Konkrétne má ísť napríklad o opozičných lídrov Richarda Sulíka a Igora Matoviča. "Ja pevne verím, že títo dvaja páni budú nasledovať kroky pani štátnej tajomníčky," dodal. 

Premiér svoje stanovisko uzavrel s tým, že "odteraz všetky ďalšie skutočnosti musia preverovať už len orgány činné v trestnom konaní."

Jankovská skončila pre údajnú komunikáciu s Marianom Kočnerom, ktoré je obžalovaný v kauze zmenky a obvinený aj v prípade úkladnej vraždy Jána Kuciaka a Martine Kušnírovej.

Po medializovaní tejto komunikácie boli Jankovskej a niektorým sudcom a prokurátorom zadržané mobilné telefóny. Dôvodom majú byť podozrenia z korupčného správania sa. 

Jankovská akékoľvek obvinenia odmietla, tvrdí, že odišla pre tlak vyvíjaný na jej rodinu.

01 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 02 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 04 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 05 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 09:25