StoryEditor

"Chceli ste moju popravu, tu ju máte." Jankovská sa vzdala funkcie, vráti sa do talára

03.09.2019, 13:45
Autor:
lmlmTASRTASR
Jankovská komunikáciu s Kočnerom popiera, funkcie sa podľa vlastných slov vzdala kvôli tlaku na jej rodinu.

Monika Jankovská končí vo funkcii štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti. Oznámila to na brífingu. Ozrejmila, že funkcie štátnej tajomníčky sa vzdáva pod tlakom, ktorý sa dotýka jej rodiny.

"Mediálno-politický cirkus sa hlboko dotýka mojej rodiny, synov, matky, ktorí absolútne nemajú nič spoločne s politikou," skonštatovala. Tvrdí, že je mediálne lynčovaná.

Komunikáciu s Kočnerom popiera

"Chceli ste moju verejnú popravu, aj prostredníctvom nepodložených informácii aj mediálneho lynču, tak ju tu máte," odkázala novinárom.

​Štátna tajomníčka naďalej popiera komunikáciu s Marianom Kočnerom. "Nepoznám ho, nekomunikovala som s ním ani priamo, ani osobne ani prostredníctvom iných osôb," dodala Jankovská.

Tvrdí, že komunikácia bola získaná z Kočnerovho telefónu po tom, ako ho mal tri mesiace k dispozícii jeho spoločník Peter Tóth.

Avizovala, že chce ďalej pôsobiť ako sudkyňa. Nevidí dôvod, prečo by nemohla pôsobiť v talári. Či zas bude zas kandidovať v parlamentných voľbách za Smer-SD, nepovedala, považuje to za predčasné. Do odchodu ju podľa jej slov nikto netlačil.

Kde je garancia, že s týmto mobilom nebolo manipulované, či už samotným Petrom Tóthom alebo inými osobami, ktorým bol mobilný telefón daný k dispozícii," reagovala Jankovská na margo zaistenej komunikácie z aplikácie Threema. Nekonkretizovala, či bol mobil, ktorý odovzdala, nový. Threemu podľa svojich slov používa. Zásah voči nej označila za politicky motivovaný.

Rôzne verzie komunikácie

Jankovská tiež tvrdí, že bola do jej kancelárie doručená obálka s troma rôznymi verziami komunikácie. "Komunikácia prebiehala medzi mne neznámymi osobami. Niekto alebo niektorí disponujú viacerými verziami komunikácie Mariana K. Táto komunikácia bola plná vulgarizmov, znevažujúcich prezývok," pokračovala.

Dodala, že v komunikácii boli spomínaní viacerí sudcovia, advokáti a je tam množstvo spoločenských a politických konšpirácii.

Jankovskej koniec žiadala opozícia, ktorá chce pre ňu aj v piatok na mimoriadnej schôdzi parlamentu odvolávať premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD). Šéf kabinetu opakovane vyhlásil, že pokiaľ by sa potvrdili podozrenia týkajúce sa Jankovskej, požiadal by ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd) o návrh na jej odvolanie. Zotrvanie vo funkcii kritizovala aj prezidentka Zuzana Čaputová.

01 - Modified: 2024-03-05 11:07:45 - Feat.: - Title: Kočner žiadal odškodné 100-tisíc eur. Vo verdikte mu súd v Luxemburgu priznal len zlomok 02 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 03 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 04 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 05 - Modified: 2023-10-02 09:21:14 - Feat.: - Title: Myslel som, že návrat Fica ľudia nedovolia, hovorí otec zavraždeného novinára Kuciaka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:30